Városi Strand – Keszthely

Bemutatkozás

A Városi Strand Keszthely ikonikus homokos partja, ahol tökéletes családi kikapcsolódásra számíthatsz. A környéken rengeteg látnivaló, program, gasztroélmény és minőségi szolgáltatás kínálja magát. Tudtad, hogy a Szigetfürdő már 1864 óta díszíti a partszakaszt? És azt, hogy 2022-ben a Városi Strand a lehető legmagasabb, 5 csillagos minősítést kapta a Kék Hullám Zászlótól? Na, ezért olyan különleges élmény!

Vízpart

Nem elég, hogy több mint 3 hektáros napozófelület tartozik hozzá, a Városi strandon egymást érik a lombos fák, így ha valaki árnyékos placcra vágyik, könnyen megtalálhatja. Két lidósított partjának köszönhetően kitűnik a gyerekbarát fürdőhelyek sorából. Napvitorlák védik a kicsik bőrét játék közben, a talpukat pedig finom szemcséjű homok csiklandozza. A strand hossza nagyjából 500 méter körül mozog. Egyik érdekessége, hogy egy olyan medencét is rejt, amelynek alakja a Balaton körvonalát adja vissza.

Szolgáltatások

Már a sportolási lehetőségek tekintetében is erős a színvonal, hiszen 3 röplabda- , 2 kosár-, kézilabda-, tollaslabda-, strand futballpálya is várja az aktív kikapcsolódás híveit. Ezen kívül 2 játszótér és egy petangue pálya áll az érkezők rendelkezésére. Ha véletlenül otthon felejtettük a csobbanós felszerelés egyik kulcselemét, nem kell megrémülni, ugyanis mindenféle strandholmi kölcsönzésére, illetve vásárlására lesz lehetőség a boltsoron.

Lehet vízibiciklizni, kipróbálhatják a vendégek a snooky vagy az elektromos csónak adta örömöket, de van minigolf pálya és gokart is. A kisebbekre ugráló légvár, trambulin, henna festés és játékterem vár, a relaxra vágyóknak pedig biztosítják a finom, pihentető masszázst.

A strand területén ingyenes Wi-Fi érhető el. Díj ellenében lehet vízi csúszdázni és napozóágyak is bérelhetőek, de évek óta hagyomány a strandkönyvtár működtetése is, amely töretlen népszerűségnek örvend. A strand őrzött kerékpártárolóval egészül ki. Nyitvatartási időn túl sétányként biztosítja rekreációt, és a vendéglátóhelyek ekkor is kínálják a gasztronómiai kincseket. Hétvégenként zenés rendezvények várják az ide látogatókat.

Megközelítés

A keszthelyi Városi Strand közvetlenül a Hajóállomás mellett található. Tömegközlekedéssel roppant egyszerű megközelíteni, hiszen buszmegálló és vasútállomás is mindössze 6 percnyi sétára van tőle. Az autóval érkező vendégek számára a strand főbejáratánál egy fizetős, hátsó bejáratánál pedig egy ingyenes parkoló biztosított.