Libás Strand – Keszthely

Keszthely városában található a sokak által kedvelt és ismert Libás Strand, ami a város legfiatalabb strandja is egyben. A Libás Strand a nevét az egykoron itt megrendezett libaúsztatásról kapta. Gyerekes családok körében nagy népszerűségnek örvend, hisz modern, hatalmas játszótérrel és árnyékolt homokozóval is rendelkezik.

A Libás Strand a 2022-es Kék Hullám Zászló strandminősítésen 5 csillagos zászlót kapott!

Vízpart

A Balaton vize ezen részen lassan mélyülő így a kisebb korosztály is könnyebben élvezheti a fürdést. A strand mindössze 250 méter hosszúságú vízpartja egy tengerpartra hasonlító strand, homokos, öblös, félkörív alakú. Az elmúlt években számos fejlesztésen és felújításon ment keresztül, melynek köszönhetően többek között a parton új öltözőket, mosdókat, biciklitárolókat, valamint új, kültéren található zuhanyzókat, öltözőkabinokat építettek ki.

Szolgáltatások

Homokos partszakasza mellett egy hatalmas zöld területtel is rendelkezik, melyen kellemes napozni, vagy akár a gyerkőcöknek mezítláb mászkálni, amit óriási fák adta árnyék a legnagyobb melegben is kellemessé varázsol. A parton a sport szerelmeseinek is adott a lehetőség, hogy a röplabdapályán vagy a focipályán élvezhessék a nyári napokat. Mindemellett kajak, vízibicikli, SUP vagy szörf bérlése is lehetséges, ami minden korosztály számára ajánlott. Nem csak a fürdőzők számára ideális a partrész, hanem a horgászok is előszeretettel járnak ide.

A kényelmes fürdőzés érdekében a strandon értékmegőrző és kabinbérlési lehetőség is adott, valamint strandholmi vásárlásra is van lehetőség, ha netán otthon hagytak volna valamilyen felszerelést. Az önfeledt napozást pedig az ingyenesen bérelhető napozóágyak biztosítják.

Étkezési lehetőség

A strand összesen 5 darab büfét foglal magába, ahol hagyományos strand ételek és italok, alkoholos italok, jégkrémek, édességek és fagyik találhatók. A büfék előtt az asztalok kerültek elhelyezésre a könnyebb fogyasztás érdekében.

Megközelítés

A strand a város északkeleti szélén, a vitorláskikötő mellett húzódik. A strand mindkét bejárata előtt parkoló található, amit az ide érkező vendégek ingyenesen vehetnek igénybe. A strand kerékpárral is látogatható, a strand területén kerékpártárolók vannak, ahol biztonságban tudhatják biciklijüket. Tömegközlekedéssel egyaránt könnyen megközelíthető, ugyanis vasútállomás és buszmegálló is kevesebb, mint 15 perc sétára van.