Nagyi Kertje Teaház – Aszófő

Bemutatkozás

Béke, panoráma, különleges teák és figyelmes vendéglátás ér össze egy helyen: ez a Nagyi Kertje Teaház és Étterem, amely Aszófő külterületén, a Tihanyi-félsziget mellett várja vendégeit. Belső tere hagyományosan otthonos, a teraszról pedig csodálatos kilátás nyílik a Balaton vizére. Olyan igazi léleknyugtató környezet, ahová biciklis túra után, családi ebédre vagy egy randevú apropójából is megéri betérni.

Konyha

Nem fog csalódni, aki éhesen érkezik a Nagy Kertjébe, hiszen a teák mellett házias jellegű, laktató fogások is kerültek a kínálatba. Állandó szereplő az étlapon a libamáj és a klasszikus bécsi szelet, de kenyérlángost vagy kézműves hamburgert is fogyaszthatunk.

Amit semmiképp se hagyjunk ki a kóstolásból, azok a desszertek. Egytől-egyig olyanok, mintha a nagymama konyhájából gördítették volna elő őket, ráadásul gluténmentes opciót is tartanak az ételallergiával élőknek.

Teák

Ha eddig azt gondoltad, hogy minden tea ugyanolyan, akkor ideje polcra tenni a filtereket, és Aszófő felé venni az irányt! A Nagy Kertjében annyiféle fekete, fehér, vörös, gyógy- és zöld főzet közül válogathatsz, hogy nem is fogod tudni, hol kezdd a felfedezést.

Megközelítés

A Nagyi Kertje Teaház és Étterem épp csak pár lépésre van a 71-es főúttól, a Remete utcában. Saját parkolóval rendelkezik, amelyet a vendégek ingyenesen vehetnek igénybe.