Fodorvin Családi Pincészet – Aszófő

Bemutatkozás

A Fodor család ősi pincéje 1858-ban épült a Balaton északi partján, Aszófőn, a Vörösmáli dűlőben. Azóta a család több generációja dolgozott a balatonfelvidéki terülteken. A nagy becsben tartott pincét azóta műemlékké nyilvánították. 2005-ben megnyitották egész évben tartó üzletüket. Itt a teljes fajtaválaszték megtalálható, lehetőség van vásárlás előtt ezek megkóstolására is.

A bor mellett vásárolhatunk egyéb különlegességeket, pl. szőlőpálinkát, boros krémmel töltött csokoládét, szőlőmagolajat és szőlőmagőrleményt is. Természetesen, ha bor, akkor a hozzá kapcsolódó termékek is kaphatók, többek között dugóhúzók, bortartók, dekantálók is.

Az ide látogatók nyitvatartási időben borkóstolót is kérhetnek. Széles választékkal dolgoznak, készül fehér-, rozé és vörösbor is. A jó alapanyag titka, hogy szőlőtermesztéskor terméskorlátozást, többszöri hajtásválogatást alkalmaznak. Ennek köszönhetjük a finomabbnál finomabb, minőségi borokat. A fehér és rozé borokról elmondható, hogy a könnyedség és a gyümölcsösség ami dominál, ezek reduktív technológiával készülnek.

A legkiemelkedőbb, dűlőszelektált boraikat fahordóban is érlelik, ennek köszönhető a tökéletes minőség. Termelt fajtáink: Olasz rizling, Rajnai rizling, Irsai Olivér, Chardonnay, Szürkebarát, Furmint, Kékfrankos, Cabernet sauvignon, Zweigelt

Több kiváló eredménnyel is büszkélkedhetnek, egy párat megemlítünk:  
Aszófői Olaszrizling 2019- Országos Újborverseny – aranyérem
Örvényesi Kékfrankos rozé 2019-  Országos Újborverseny – aranyérem
Balatonudvari Kékfrankos rozé 2019- Országos Újborverseny – aranyérem

Még számtalan eredményt és érmet sorolhatnánk fel, azt gondolom ez az, ami biztosít minket a minőségről, és arról, hogy egy tökéletes bort tartunk a kezünkben!