Balaton Színház – Keszthely

A Goldmark Károly Művelődési Központ 1952 óta szolgálja Keszthely város művelődési és kulturális igényeit. 2002-ben a megújult Balaton Kongresszusi Központ és Színházzal bővült az intézmény.

A hagyományos közművelődési, színházi, és zenei rendezvényeink mellett szervezői, társszervezői vagyunk számos nagyszabású rendezvénynek és fesztiválnak, például a Helikoni Ünnepségeknek, a KeszthelyFestnek, a Keszthelyi Adventi programoknak vagy a Zalai Borcégérnek.

Sokszínű kínálatát nyújtjuk az ismeretterjesztő előadássorozatoknak, kluboknak, szakköröknek. Többszörösen díjazott alkotóköreink számtalan bemutatón, kiállításon vesznek részt. A Balaton Színház termeiben folyamatosan szervezünk időszaki kiállításokat.

Színházi életünk kimagasló. Keszthelyről és térségéből közel 4000 színházbérletesünk – óvódástól a felnőtt korosztályig – látogatja befogadó színházunk előadásait. Évente 100-120 estén zajlik színház jellegű esemény (bérletes és bérleten kívüli színházi előadások, hangversenyek, koncertek, gálaműsorok stb.). Intézményünk konferenciaközpontként is funkcionál, ezzel együtt a térség legnagyobb rendezvényszervezőjévé vált az elmúlt évtizedekben.

Az intézményünkben és közreműködésünkkel a városban zajló kulturális események, fesztiválok, a magyarországi és a határon túli színházak előadásai és a komolyzenei hangversenyek nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a „Balaton Fővárosa” levédett cím mellé Keszthely „A Kultúra Magyar Városa 2006” kitüntető elismerést is elnyerte. Intézményünk 2013-ban megkapta a Pro Cultura Keszthely díjat, 2015-ben pedig Minősített Közművelődési Intézmény címet szerzett.

Az intézmény kollektívája magasan képzett szakemberekből áll, akik hivatásukat legjobb tudásuk szerint végzik az évente közel 100 000 látogató legnagyobb megelégedettségére.