Balaton Színház – Keszthely

Keszthely
Család

A Goldmark Károly Művelődési Központ 1952 óta szolgálja Keszthely város művelődési és kulturális igényeit. 2002-ben a megújult Balaton Kongresszusi Központ és Színházzal bővült az intézmény.

A hagyományos közművelődési, színházi, és zenei rendezvényeink mellett szervezői, társszervezői vagyunk számos nagyszabású rendezvénynek és fesztiválnak, például a Helikoni Ünnepségeknek, a KeszthelyFestnek, a Keszthelyi Adventi programoknak vagy a Zalai Borcégérnek.

Sokszínű kínálatát nyújtjuk az ismeretterjesztő előadássorozatoknak, kluboknak, szakköröknek. Többszörösen díjazott alkotóköreink számtalan bemutatón, kiállításon vesznek részt. A Balaton Színház termeiben folyamatosan szervezünk időszaki kiállításokat.

Színházi életünk kimagasló. Keszthelyről és térségéből közel 4000 színházbérletesünk – óvódástól a felnőtt korosztályig – látogatja befogadó színházunk előadásait. Évente 100-120 estén zajlik színház jellegű esemény (bérletes és bérleten kívüli színházi előadások, hangversenyek, koncertek, gálaműsorok stb.). Intézményünk konferenciaközpontként is funkcionál, ezzel együtt a térség legnagyobb rendezvényszervezőjévé vált az elmúlt évtizedekben.

Az intézményünkben és közreműködésünkkel a városban zajló kulturális események, fesztiválok, a magyarországi és a határon túli színházak előadásai és a komolyzenei hangversenyek nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a „Balaton Fővárosa” levédett cím mellé Keszthely „A Kultúra Magyar Városa 2006” kitüntető elismerést is elnyerte. Intézményünk 2013-ban megkapta a Pro Cultura Keszthely díjat, 2015-ben pedig Minősített Közművelődési Intézmény címet szerzett.

Az intézmény kollektívája magasan képzett szakemberekből áll, akik hivatásukat legjobb tudásuk szerint végzik az évente közel 100 000 látogató legnagyobb megelégedettségére.

Élménykártya kedvezmény
Galéria
Helyszin
Elérhetőségek
Nyitva tartás: H-CS: 12:00 - 17:00, P: 10:00 - 14:00,
Kérdésed van? Írjon nekünk!
Élménykártya vásárlása
Élménykártya

Az élménykártya megvásárlásával a Balaton számos helyén kedvezmények is meglepetések várják az utazókat.