Vörös Szőlőbirtok és Borpince – Ábrahámhegy

Az ábrahámhegyi Vörös Szőlőbirtok és Borpince egy különleges hangulatú gasztrohely a Szilvádi-hegy tőkéi között, ahol a Vörös család még az 1980-as években kezdte meg a szőlőtermesztést. Négy évtized odaadó munkájával kiváló pincészetté cseperedett, és egész évben vidám hangulatú borkóstoló programokkal köszönti a minőségre hajtó turistákat.

Csak tartsd észben, hogy a látogatáshoz előzetes bejelentkezés szükséges!

A Vörös Szőlőbirtok története

A családi vállalkozás beindítója Vörös Ferenc volt, akinek lelkiismeretes munkájáról mindmáig számot adnak az életerős szőlőültetvények, valamint a pince gyomrában szunnyadó, több mint 30 éve palackozott borok. Akkoriban a tradicionális feldolgozási módszerek határozták meg a birtok életét, mint például az erjesztés és a fahordós tárolás. A korszerűsítések során kiemelt figyelmet fordított a család arra, hogy tovább éltessék a felbecsülhetetlen szellemi és tárgyi örökséget.

Kínálat

Olaszrizling, szürkebarát, kéknyelű, rózsakő és sárgamuskotály együttese adja ki a Vörös Pince kínálatát, amelyben a fehér borok szerelmesei egész biztosan megtalálják a kedvencüket. Természetesen úgy lehet a legátfogóbban megismerni a választékot, ha jelentkezünk a 10, 6, 4 vagy 3 italból álló borkóstolók egyikére. Az élményt jelentősen megdobják a helyi alapanyagokból készülő fogások, melyek között pihekönnyű falatkák és a tartalmas bográcsos pörkölt is helyet kapott.

Megközelítés

A birtokhoz vezető Klastrom utcába kicsivel az ábrahámhegyi futballpálya után lehet bekanyarodni, innentől már egyenes út vezet a helyszínig. A tömegközlekedők úgy számoljanak, hogy a legközelebbi buszmegálló kb. 7-10 perces sétára van az épülettől.