Kalinicsbirtok – Ábrahámhegy

Ha Ábrahámhegyen jársz, és kíváncsisággal tölt el, hogy milyen borkincseket tartogat a Badacsony környéke, akkor a Kalinics Birtok családias hangulatú pincészetét mindenképp látogasd meg. Mesebeli helyszínen pihen, a Szilvádi dűlőben. Különleges élmény hátradőlni a teraszon, és egy pohárka Szürkebarát vagy Sárgamuskotály társaságában figyelni, ahogy nyugovóra tér a Nap a Balaton felett.

A birtok egész évben tárt kapukkal várja a borgasztronómia híveit, igény szerint kóstolósort, borvacsorát és pincelátogatást is nyújtanak, de ezekhez előzetes bejelentkezésre van szükség.

Kínálat

A választék palackos és folyó borokból tevődik össze, a szőlőfajták közül pedig főleg a Szürkebarátra, Olaszrizlingre, Sárgamuskotályra, Rózsakőre és a Kéknyelűre helyezik a hangsúlyt. Ami mindegyik tételben közös, az a terroir. A Badacsonyi Borvidék egyedi karaktere, vulkanikus árnyalatai minden palackban képviseltetik magukat. Érdemes bejelentkezni egy borkóstolókra, hiszen ezen a programon a szőlész-borász házigazda nem csak kiváló nedűket tölt a poharadba, hanem szórakoztató, tanulságos történeteket is. Igény esetén hideg és meleg étel fogyasztására is lehetőséget biztosítanak, helyi alapanyagok felhasználásával.

Megközelítés

A Kalinics Birtok meglepetésekkel teli pincészetét Ábrahámhegyen, a Pálos Kolostorromhoz vezető túraútvonal mellett találod. Ha jókedvében éritek az időjárást, érdemes egy kiadós sétával is egybekötni a programot, úgy még jobban fog esni a vacsora.