Barna Borozó – Ábrahámhegy

Egy ábrahámhegyi gasztrotúra nem lehet teljes anélkül, hogy be ne ülnénk megízlelni a Barna Pince kézműves borait és kemencében sült finomságait. A családi vállalkozás festői környezetben mutatja be a Badacsonyi Borvidék vulkanikus ízjegyeit, kora tavasztól késő őszig. Mellette hangulatos terasz húzódik, ahol akár 50 főt is vendégül tudnak látni, ezért csapatépítőknek, valamint családi és céges rendezvényeknek is szuper helyszínt nyújthat.

Ha arra jársz, mindenképp nézz utána, hogy mikor rendeznek legközelebb borbarangolós vacsorát, mert fantasztikus esteket szoktak összehozni. A nyári időszakban érdemes asztalt foglalni!

Kínálat

Hogy mit találsz majd a Barna Pince sokoldalú választékában? A friss borok sorát Rozé, Rizlingszilváni, Olaszrizling és Irsai bővíti, míg a fahordóban érlelt nedűk Szürkebarát, Kéknyelű, Kékfrankost és Rózsakő változatban képviseltetik magukat. A borokon kívül üdítőket, röviditalokat, kávét és sört is tartanak a háznál, a nyári kánikula alatt pedig a többféle ízben kapható limonádét sem szabad kihagyni.

Májustól szeptemberig pénteken és szombaton (vagy előre egyeztetett időpontban) kiadós vacsorával is megtoldhatjuk a kulináris kalandokat. Kemencében sült házi langalló, hidegtál, sajtválogatás és kenyérrel tálalt kőrözött azonban egész évben kapható.

Megközelítés

Ábrahámhegy Révfülöp és Badacsony határán található, és a 71-es út mentén közelíthetjük meg. Könnyű dolga lesz azoknak, akik a Barna Pince felé veszik az irányt, ugyanis csak egy utcára van a főúttól (a Hősi emlékműnél kell lekanyarodni). Autóknak parkolóhely, kerékpárosoknak pedig biciklitároló áll rendelkezésre a helyszínen.