Tobruk Strand – Balatonfűzfő

Bemutatkozás

Balatonfűzfő városának, Tobruknak becézett városrészén található a Tobruki strand, ahol az érkezők a balatoni mártózáson túl egy felfedezős, tevékeny nyaralás elébe néznek. Főként a kisgyermekes családok igényeire szabták a kínálatot, hiszen ahogy a mottójuk is hirdeti: itt minden van, amire a kicsiknek és szüleiknek szüksége lehet az üdülés alatt. Ha nem fontos a nyüzsi, és inkább a kikapcsolódásra helyeznénk a hangsúlyt, akkor jó választás.A Tobruk Strand 2022-es Kék Hullám Zászló strandminősítésen 5 csillagos zászlót kapott!

Vízpart

Méretét tekintve meglehetősen pici fürdőhelyről van szó (még a 100 méteres hosszt sem éri el), de épp ezért tud meghitt élményt nyújtani. 07:00 órától este 19:00-ig tart nyitva, zárást követően pedig mindenki szabadon használhatja. A partszakasz nagyrészt füves, kisebb részt beton borítást kapott. Mind a napozni, mind a hűsölni vágyók megtalálják majd rajta az ideális pihihelyet.

A víz fokozatosan mélyül és tiszta, ráadásul egy fövenyes pancsolót is kialakítottak a kicsik számára, hogy bátran ismerkedhessenek a szabadvízi fürdőzéssel.

Szolgáltatások

A Tobruk strandon modern játszótér, pelenkázó, mosdó, elsősegélynyújtó szolgálat, biciklitároló, és öltöző szolgáltatja az alap kényelmi szintet, de ezen felül napozóágy is bérelhető, illetve lehet strandholmit vásárolni. A gyerekek legnagyobb örömére a nyár folyamán rengeteg animációs programot szerveznek minden évben. Főszezon alatt pénteken és szombaton a szabadtéri színpadon különféle rendezvények szórakoztatják a vendégeket. Büfék terén a klasszikus strandkajás vonalra kell számítani.

Aktív kikapcsolódás

A bérelhető sporteszközök listája kimerül a vízibicikliben és kajakban, de többféle szárazföldi labdajátékban is próbára tehetjük ügyességünket. Kedvtől függően röpi, futball és lábtengó kínálja magát.

Megközelítés

A Tobruk strandot a 71-es útról lehet megközelíteni, legegyszerűbben a Rákóczi utca mentén. Vasútállomás és buszmegálló is van sétatávolságra a parttól, így tömegközlekedéssel sem vészes neki vágni. A helyszínen a parkolás ingyenes.