Fövenyfürdő – Balatonfűzfő

Bemutatkozás

A balatonfűzfői Fövenyfürdő tökéletes választás minden korosztály számára, ugyanis a látogatók itt nem csak a fürdőzés örömével tölthetik el a napot, hanem aktív kikapcsolódási lehetőséget is találnak maguknak. A Balaton egyik legvonzóbb strandjának bejárata a század eleji fürdők hangulatát idézi, a fedett-nyitott építményt két stilizált fatorony tartja.

A Fövenyfürdő a 2022-es Kék Hullám Zászló strandminősítésen 5 csillagos zászlót kapott!

Vízpart

A 250 méteres partszakasszal rendelkező szabadvízi strand fokozatosan mélyülő vizével, hatalmas zöld területével és parkosított környezetével már évek óta a nyaralók egyik kedvenc helye. Az óriási füves területen padok, hintaágyak és napozóágyak szolgálják a vendégek kényelmét. A fák rengeteg árnyékos területet biztosítanak, így a nyári napok legforróbb óráiban biztosan lesz hova elbújni a nap sugarai elől. A barnulni vágyó strandolóknak a fűben és a vízparton is adott a lehetőség a napozásra. A gyerekeknek árnyékos, homokos, sekély vizű öblöt alakítottak ki, hogy ők is biztonságosan élvezhessék a fürdőzést.

Szolgáltatások

Az aktív kikapcsolódást kedvelők számára a vízibicikli, csónak, kajak és kenu kölcsönző áll rendelkezésre a szezon teljes ideje alatt. A család minden tagjának nagyszerű kikapcsolódást biztosítanak az vízi csúszdák, a vízisí, a minigolf, a szabadtéri sakktáblák, a pingpong asztal, az animációs programok és az esti szórakoztató rendezvények. A legkisebbek a homokozóban, a trambulinban és a modern játszótéren érezhetik jól magukat. A Föveny Strand kialakítása mind a kisgyermekes családoknak, mind a mozgáskorlátozottnak megfelel, a főbejárat és a mosdók akadálymentesek, illetve pelenkázókkal ellátott vizesblokkokat létesítettek. A strandra érkezők értékeiket teljes biztonságban tudhatják a zárható értékmegőrzőkben.

Étkezési lehetőség

A strandon több vendéglátó egység és egy kisbolt kínálatából lehet választani. A Tó Vendéglő egész évben házias fogásokkal várja a vendégeket a stílusosan berendezett vendégterében, és a balatoni panorámás teraszán. A büfék kínálatában megtalálható a lángos, a különböző rántott fogások, és természetesen a palacsinta is, az ételekhez pedig hideg alkoholos és alkoholmentes italokat lehet választani.

Megközelítés

A strand könnyedén megközelíthető gyalogosan, kerékpárral, tömegközlekedéssel és autóval egyaránt. A 71-es útról egy kis utcára lekanyarodva, a vasúti síneken átkelve érhető el a főbejárat. Az autóval érkezők ingyenesen parkolhatnak a strand előtti parkolóban, a kerékpárosoknak tárolókat alakítottak ki. A legközelebbi buszmegálló a 71-es út mentén található, onnan 5 perc sétával lehet a partra jutni. A balatonfűzfői vasútállomás egy kicsit messzebb, körülbelül 20-25 perc sétányira helyezkedik el.