Tánczos Pince – Zánka

Bemutatkozás

A Balatonfüred-csopaki borvidéken, a Zánka és Nagyvázsony között húzódó festői szépségű Nivegy-völgyben található a Tánczos család szőlőbirtoka, a Tánczos Pince. Csodálatos környezet, vegyszermentes szőlő, kiváló minőségű borok és finomabbnál-finomabb borkorcsolyák. Nem is kell több egy jó hangulatú baráti borozáshoz!

Pince

A Tánczos család kizárólag vegyszermentes szőlővel gazdálkodik az 5,4 hektáros birtokon. Céluk, egy olyan fenntarthatóan fejlődő pince építése, ahol egyre szebb és jobb borokat tudnak termelni. A borok készítésekor nem a mennyiségre fókuszálnak, a részletek sokkal inkább fontosabbak. A szőlőműveléstől egészen a pincemunkáig maguk végzik a folyamatokat.

Borok

Jelenleg 8 féle bort termel a család. A vörösborok táborát erősíti a Cabernet Franc és a Kékfrankos Válogatás. Fehér borok: Zengő Válogatás, Furmint Válogatás, Olaszrizling Válogatás, Olaszrizling “Hegybor”, Zenit. Rosé borok: Szürkebarát Rosé, Cabernet Sauvignon Rosé Gyöngyöző, Kékfrankos Rosé.

Megközelítés

A Tánczos Pince Zánka központjától 3 km-re, a Nivegy-völgyben található. A legközelebbi buszmegálló 1 km-re található a birtoktól. A pincéhez egy murvás út vezet fel, ahol az épület körüli füves területen van lehetőség parkolni.