Szőlőhegy Bisztró – Badacsonytomaj

Bemutatkozás

Klasszikus balatoni ízek, kicsit új köntösben, de mindig csakis friss, helyi alapanyagokból. A Szőlőhegy Bisztrót Laposa József és Szeremley Huba barátsága mellett a vendéglátás iránt érzett szenvedély hívta életre. A birtokon már 1999 óta várják az éhes vendégeket, igaz, kezdetben még Szeremley Borház és Étterem néven futott a vállalkozás. Az új arculat nem csak stílusváltással járt, hanem egy új fejezetet is nyitott a bisztró életében. Aki kikapcsolódásra, jó borokra, és pazar balatoni panorámára vágyik, annak nem is kell tovább keresnie álmai éttermét.

Konyha

A Szőlőhegy Bisztró ételeinek minőségét az évtizedes szakértelem, valamint a helyi termelőktől beszerzett hozzávalók biztosítják. Ízvilágában a badacsonyi tradíciók dominálnak, de nemzetközi jegyekre is felfigyelhetnek a vendégek. Egyik legnépszerűbb tételük a Szőlőhegy tál, melyben környékbeli sonka, kolbász és sajtok bódítják az ínyencek érzékeit. Főételeik sorában a halaktól kezdve a marhán át egészen a csirkéig minden megtalálható. Háromféle ajánlattal várják a vegetáriánusokat, mi több, a gyerekeknek is külön menüt állítottak össze. Desszertként édes tejföllel megbolondított túrógombóc vagy dupla csokoládés torta választható.

Sokszínű vinotéka gondoskodik arról, hogy a Badacsonyi Borvidék hírneve tovább épüljön. Első látásra nehéz a választás, de nem kell aggódni: a személyzet pontosan tudja, hogy melyik fogáshoz, milyen bor passzol a legjobban.

Megközelítés

A bisztró Badacsonytomaj centrumától körülbelül 3 kilométerre található. Az autóval érkezők a Róma út mentén tudják megközelíteni, a megfelelő letérőnél pedig egy hirdető tábla segíti a tájékozódást. A kanyar után már csak pár száz méter, mire elérik a vendégek az étterem bejáratát.