Szabadság utcai szabadstrand – Balatonmáriafürdő

Bemutatkozás

A nyugodt és csendes környezetben található Szabadságutcai szabadstrand mindenkit hív, aki egy kis pihenésre vágyik. Az eldugott szabadstrandon csak fürdési lehetőség van, de ez pont elég, hogy egy kellemes napot töltsenek el a Balaton partján. A strandra vezető gyöngykavicsos sétány mesébe illő hangulatot áraszt, a partról könnyen át lehet látni az északi oldalra is.

Vízpart

Az alig 20 méter hosszú partszakasszal rendelkező Szabadság utcai szabadstrand nagyon elterjedt a kisgyermekes családok körében, ugyanis békés környezetben helyezkedik el és a gyerekeknek játszótér is van. Óriási zöld területén nap érintett és árnyékos részek is találhatók, így napozásra is tökéletes helyszín lehet.

A strandon egyelőre étkezési lehetőség nincs, így mindenkinek magának kell gondoskodni az ételről és italról. Padok és mosdók viszont vannak, ezzel kényelmesebbé téve az itt töltött időt.

Megközelítés

A balatonmáriafürdői Szabadság utcai szabadstrand megközelítése autóval ajánlott, buszmegálló és vasútállomás körülbelül 15-20 perc sétára helyezkedik el. Az autóval érkező vendégeknek a bevezető úton pár darab parkolóhely biztosított.