Őrház utcai szabadstrand – Balatonmáriafürdő

Bemutatkozás

Igazi családias, békés és turistanyüzsgéstől óvott szabadstrand várja a vízi kikapcsolódás híveit Balatonmáriafürdőn, az Őrház utca végében. Akár családi üdülésről vagy csupán egy hétvégi kiruccanásról legyen szó, a felfrissülni vágyó vendégek garantáltan tartalmas napra számíthatnak. A parkolás sem fog fejfájást okozni, ugyanis a strand mellett ingyenes parkolót alakítottak ki.

Vízpart

A szabadstrand tágas zöldövezetben terül el, amit itt-ott fűzfák tarkítanak.Mivel az árnyékos helyek aránya kicsi, elsősorban a barnulni vágyók fogják örömüket lelni a parton. A béke kicsiny szigeteként álló strand egyelőre még rejtve van a turistaáradat fürkésző szemei elől, így a főszezonban is viszonylag szellősen lehet letelepedni.

A strandot nádasok ölelik körbe és mivel a part talaja egy darabig iszapos, egy hosszú stég vezeti a látogatókat a víz tisztább részéhez. Lassú mélyülése és tartósan sekély vize miatt a legkisebbek is nyugodtan élvezhetik a játékot a Balatonban. Aki úszni szeretne, az számítson arra, hogy hosszú szakaszon keresztülhaladva is maximum derékig ér a víz. A magyar tenger tollas lakói gyakori vendégnek számítanak, így az ő szépségükben is lehet gyönyörködni.

Szolgáltatások

Az Őrház utcai strandhoz kapcsolódik egy modern játszótér is, ahol a gyerekek szórakozását libikóka, hinta és csúszdás mászóka szolgálja. A földút másik oldalán pedig egy kis épületben hideg vizes zuhany, öltöző és mosdó lett kialakítva.

Étkezési lehetőségek

A balatonmáriafürdői szabadstrand a Máriaszőlőtelep vasúti megállótól rövid, kényelmes sétára található. Útközben célszerű szemügyre venni a helyi gasztronómiai kínálatot is, hiszen három vendéglátó egység is keresztezi az utat. A széles választékban a palacsintától kezdve a kézműves hamburgeren át, egészen a frissensültekig mindenki megtalálja majd az ízlésének legmegfelelőbb opciót.

Mivel a településen átfut a Balaton körüli kerékpárút, a panorámás biciklitúrát meg lehet szakítani egy jóleső fürdőzéssel is. A bringák állomásoztatására a Szezon Bistro mögötti tároló nyújt lehetőséget. A kerékpárútba merőlegesen kapcsolódik egy murvás sétány, ami egy mindössze két perces séta erejéig kíséri az érkezőket a strandig. Az út végét elérve azonnal a vendégek elé tárul az északi partra néző gyönyörű kilátás.