Hullám utcai szabadstrand – Balatonmáriafürdő

Bemutatkozás

Balatonmáriafürdő megunhatatlan szépségű partjai menedéket nyújtanak a  rekkenő nyári hőségben, és elhozzák az áhított balatoni nyár hangulatát. Az ingyenesen látogatható Hullám utcai strandon a család minden tagja boldogan hűsölhet, miközben még a Keszthelyi-öbölre néző panorámát is élvezhetik.

Vízpart

A kisgyermekes családok legnagyobb örömére a hatalmas zöld terület egy lassan mélyülő, kellemes vizű partszakasszal egészül ki. A gondozott pázsitot egy betonozott út szeli ketté, és egyenesen a Balaton hűs habjai felé tereli az érkezőket. A vízparti csobbanást korszerű lépcsős bejárók segítik, de sekélysége miatt akár ezek nélkül is meg lehet közelíteni a tavat. Mivel a vízszint jó darabig még a gyerekeknek is csak derékig ér, az úszni vágyók előtt egy kiadós vízi gyaloglás áll.

A strand tágas, füves területén érdemes behúzódni az egyik fa árnyékába és megpihentetni a szemet a távolban húzódó tanúhegyek vonalán. A festői táj nem csak lélekemelő élményt nyújt, de remek fotók elkészítésére is lehetőséget biztosít.

Szolgáltatások

A partszakaszon a hazánkban töretlen népszerűségnek örvendő vízibiciklik bérlése is biztosított. A Balatonon pedálozva egészen más látványt tud nyújtani a Szigligeti vár vagy a Badacsony. A mozgásigény kielégítésére egy betonborítású kosárlabda pálya és egy homokos strandröplabda pálya is rendelkezésre áll. A legkisebbek szórakozására modern játszótér épült a strandon, ahol kedvükre mászhatnak, kúszhatnak és csúszdázhatnak a gyerekek. A bejárat mellett strandholmis üzlet és játékterem is emeli az élményt.

Étkezési lehetőség

A családi nyaralást érdemes egy gasztronómiai kalanddal is egybekötni. A Hullám utcai szabadstrandon több büfé és étterem is üzemel, így minden látogató megtalálhatja az ízlésének legmegfelelőbb fogásokat. A pirosra sült halaktól kezdve a tájjelegű ételkülönlegességekig sokféle finom falatból lehet szemezgetni. A borkedvelőknek kihagyhatatlan program a láthatárt pásztázva megízlelni a környező borvidékek zamatos italait.