Strandi Grillkert – Csopak

Bemutatkozás

Unalmas már a hekk? Strandolás alatt is a minőségi éttermeket keresed? Akkor ízesítsd meg a csopaki nyaralást a Strandi Grillkert fantasztikus fogásaival! Itt nem zsákbamacska az étkezés, a nagyétkűektől kezdve a diétázókig mindenki megtalálja a kedvencét. Hozzátesz az élményhez a hangulatos, fedett terasz, ahonnan egyenesen rálátni a Balaton kéklő vizére.

Történet

Az étterem cirka 30 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a csopaki strandon. Rövid idő alatt a helyiek és a nyaralásukat töltő vendégek egyik kedvencévé vált a magas gasztronómiai színvonal és a barátságos közeg miatt. 2020-ig Andi Grillkertként futott, a ’21-es szezont viszont már az új vezetőség vitte sikerre. Hogy ki vette át a stafétát? Nem más, mint Nagy Imre, akinek a szintén helyi Kincses Bolt kapcsán lehet ismerős.

Konyha

A Strandi Grillkert, ahogy azt nevében is sugallja, a mesterien fűszerezett grillételekre specializálódott. Főként a sertés- és csirkehúsra helyezik a hangsúlyt, de szerepel fogasfilé, grillezett sajt és marhabélszín steak is a kínálatban. Amit minden ételnél biztosra vehetünk, az az, hogy magas színvonalú, helyi alapanyagokból készülnek. A gyerekek ízléséhez a Herkules szelet a legmegfelelőbb, a vegák és a csipegetők pedig levesek és saláták közül válogathatnak. Tekintettel a lisztérzékenységben szenvedőkre, 2021-től gluténmentes ételekkel bővült az étlap.

Megközelítés

Közvetlenül a Csopaki strandnál található az étterem, ahol egy hatalmas, ingyenes parkoló is várja a vendégeket. A legközelebbi buszmegálló 10 perces sétára található, a 71-es főút mentén.