Rácz Pékség Manufaktúra – Balatonkeresztúr

A balatonkeresztúri Rácz Pékség Manufaktúra egy kézműves pékség, ahol Rácz József pékmester és családja adalékanyagmentes alapanyagokból készítenek kenyereket, valamint cukrász- és péksüteményeket. A természetes, hosszú érlelésű kovásszal, tradicionális technikával készült termékek nem mindennapi minőséget képviselnek. Az üzletet évek óta a legjobb Balaton körüli pékségek között említik és ne lepődjünk meg ha ottjártunkkor pár percet sorban kell állnunk ahhoz, hogy hozzájussunk a kiszemelt finomsághoz.

Kínálat 

Belépve isteni illatok csapják meg érzékszerveinket, nem véletlenül. A kínálatban megtaláljuk a friss, ropogós, teljes kiőrlésű, tönkölybúza vagy magvas rozs kenyereket a pogácsákat, az isteni foszlós kalácsokat, valamint az ízletes hamburgerzsemlét is egyaránt. Ezeken kívül pedig tartósítószermentes, termelői kézműves termékek, mint például méz, szörp, gyümölcslé, sajt, joghurt, lekvár, biobor, vagy füstölt áru színesíti a polcok felhozatalát. A szendvicsek tárháza naponta változik és aki meg szeretné kóstolni őket sietnie kell, ugyanis mindig gyorsan elfogynak. Az isler a pékmester édesanyjának receptje alapján készül és igazi közönség kedvenc, így ha betérünk ide, mindenképpen érdemes megkóstolni.

Megközelítés

A 7-es út mentén, a kertészet mellett elhelyezkedő Rácz Pékség Manufaktúra nemcsak a helyiek kedvenc, hiszen nagyon sok messziről érkező, visszatérő vendégük van. A pékség előtt a parkolás ingyenes. A Balatonmáriafürdő vasúti megállóból egy könnyed 10-15 perces sétával megközelíthető, buszmegálló pedig 300 méterre található.