Fövenyesi Strand – Balatonudvari

Bemutatkozás

Hatalmas árnyat adó fák, családbarát, homokos partszakasz és a Balaton békés ringatózása. A Strand utca végén nyújtózó Fövenyesi strand nem véletlenül érdemelte ki a Kék Hullám négycsillagos fokozatát, hiszen kis mérete ellenére rengeteg mókát és nyugodt kikapcsolódást tartogat a fürdőzőknek. Akit elvarázsol a tiszta, zöld környezet, de a magas színvonalú szolgáltatások kényelméről sem szeretne lemondani, az keresve se találna jobb üdülőhelyet az északi parton. A vízi kaland június elejétől egészen augusztus utolsó hetéig várja vendégeit.

A 2022-es Kék Hullám Zászló strandminősítésen 4 csillagos zászlót kapott a Fövenyesi Strand!

Vízpart

Balatonudvari legendás strandján a természet dominál: a napozni vágyóknak gondozott, üde pázsit teszi teljessé a relaxációt, de a part lombos fáinak köszönhetően árnyékos pihenők is akadnak bőven. A 120 méter hosszúságú szakaszon jól eloszlik a tömeg, így még a legnagyobb nyári kánikulában sem kell azon aggódni, hogy elfogynak a helyek. Mivel sötétedés után a teljes sétányt kivilágítják, akár csak egy romantikus esti andalgásra is érdemes benézni.

A Fövenyesi strand a kisgyerekes családok számára ideális fürdőhely, hiszen vize fokozatosan mélyül, így a legkisebbek is bátran pancsolhatnak. A kicsik részére kialakított öbölben egy napvitorlával fedett homokozó, nem messze tőle pedig egy modern játszótér kapott helyet, ahol csúszdázással, mászássál és hintázással lehet elütni az időt.

Persze a nagyobb korosztály igényeiről sem feledkeztek meg: a hirtelen mélyülő partszakasz kiváló lehetőséget teremt az úszásra, de a vállalkozó kedvűek egy vízi ugrálóvárban is kipróbálhatják ügyességüket. A mozgássérültek vízbejutását akadálymentesített belépők biztosítják.

Szolgáltatások

A strandon felár nélkül lehet igénybe venni az illemhelyeket, a zuhanyzókat, az öltözőket és a pelenkázót, de a szakavatott mentőszolgálat és az elsősegélynyújtás is ingyenesen áll a vendégek rendelkezésére. Az aktív kikapcsolódás szerelmeseit lábtenisz, foci- és röplabdapálya hívja játékra. A fizetős szolgáltatások sorát bérelhető napozóágyak, kajak, SUP és a balatoni nyár elmaradhatatlan eleme, a vízibicikli tarkítja.

Étkezési lehetőségek

A megfáradt fürdőzőket bő választékkal várja a vendéglátósor. A klasszikus strandkaják mellett a Kalóz Standbisztró teraszán innovatív ételkülönlegességekkel ismerkedhetnek meg azok, akik élményszerű ízkalandra pályáznak. Akik június 15. és augusztus vége között nyaralnak itt, azok számára még családbarát ebédmenüvel is kedveskednek.

Megközelítés

A fürdőhelyet mindössze 100 méter választja el a Fövenyes vasútállomástól. Gyalogosan és kerékpárral a part közelében futó sétány jelenti a legrövidebb útvonalat, ami része a Balatoni bicikliútnak is. Az autóval érkezőknek Kiliántelepnél kell lefordulniuk a 71-es számú főútról, majd a Stand utca végén álló vasúti átjáró mögött egy balkanyarral már el is érhetik a Fövenyesi strandot. A parkolás a fürdőhely mellett ingyenes.