Alpaka Balaton – Balatonudvari

Bemutatkozás

A sétára előzetes bejelentkezés szükséges 24 órával a látogatás előtt!

A Balaton partjától nem messze, a csodás Öreghegyen laknak a balatoni Alpakák, akik nemcsak cuki kinézetük miatt vonzzák a látogatókat. Az itt élő állatok terápiás alpakák, akik a mentális betegségek kezelésében segítenek.

Alpaka Balaton

A farmot a Nyugalom szigetének is nevezik. Az állatok szabadon élnek, jönnek-mennek, amihez épp kedvük van. Az istállóba sosincsennek bezárva, csak a meleg napokon vagy terápiáknál, a séta előtti előkészületeknél használják.

Látogatás

A farm mindenki számára látogatható keddtől vasárnapig, ahol testközelből ismerheted meg az alpakákat. Tájékoztatást kapsz a tenyészet működéséről, a tartásról, a tenyésztésről, valamint az alpaka gyapjú felhasználásáról. A legkisebbek is vezethetik pórázon az alpakákat egy tapasztalt vezető társaságában.

Szolgáltatások

Séta alpakával

A Séta alpakával szolgáltatás egy 1 órás sétát rejt magában a Balaton-felvidéken, csodálatos kilátással a Balatonra. Érdemes az évszakhoz megfelelő ruházatban érkezni, hisz erdőt és mezőt is érinteni fogtok a séta során. Mosdók sajnos nincsenek ezeken az útvonalakon. A barangolás során szó lesz az alpakákról és a tenyésztésükről, de lesz simogatás és ismerkedés is az állatokkal.

Séta alpakával + beszélgetés egy szakemberrel

A sétán csak te (ha párban érkezel, akkor te és a párod), egy alpaka és a tulajdonos Káplár Éva lesz jelen, plusz egy téma amit hoztál. Leginkább egy coachinghoz lehet hasonlítani ezt a sétát, ahol a beszélgetés lesz a főszerepben.

Alpaka asszisztált terápia

A foglalkozás 1-1,5 óráig tart. A terápia célja, hogy elősegítse a pszichés betegségek gyógyulását, javulását, szinten tartását az állatok segítségével.