Florida Fagyizó – Balatonmáriafürdő

Bemutatkozás

Egy napsütéses délutánon ha megkívánsz néhány gombóc lágy, krémes fagylaltot, akkor mindenképp látogass el Balatonmáriafürdőn a Florida Fagyizóba. Egyedi élményben lehet részed, hiszen a fagylaltozóban tényleg extra minőséggel találkozhatsz. Nem hiába a déli part egyik legkedveltebb fagyizója 25 éve a hely, ahol a recept egyszerű de mégis nagyszerű. Összeválogatott minőségi alapanyagokkal, odafigyeléssel és szeretettel, szenvedéllyel készítik el a frissítő desszerteket. Az ízbomba amit itt kapsz, biztosan levesz a lábadról.

Kínálat 

Naponta több, mint harminc fajta hűsítő finomságból válogathatjuk ki kedvencünket, melyeket kérhetjük tölcsérben vagy kehelyben is. Az állandó fagylaltválasztékban megtaláljuk a hagyományos ízesítéseket és az újragondolt tételeket egyaránt. A Florida Fagyizó különlegessége, hogy a klasszikus süteményeket újraálmodott formában, fagylalt köntösbe bújtatva kóstolhatjuk végig. Találkozhatunk például Eszterházy grillázzsal, Somlói revolúcióval, Kávé pralinéval vagy Áfonyás brownieval is a pult mögött.

Gyümölcsfagyik terén pedig a gyerekkorunkból jól ismert citrom, eper, sárgadinnye ízeken kívül a különlegesebb receptek is terítékre kerülnek, mint a maracuja-kókusz, a kesudió datolyalekvárral vagy a málnás gesztenye. A Mézesem névre keresztelt finomság pedig a tavalyi évben harmadszor lett a Balaton fagylaltja. Ha fagylaltozás közben megszomjazunk a jó időben, akkor szénsavas üdítők, rostos gyümölcslevek, limonádék és kávévariációk közül válogathatunk, melyek elfogyasztásának kiváló helyszíne lehet a fagylaltozóhoz tartozó hangulatos kis terasz.

Megközelítés

A Florida Fagyizó a Rákóczi Ferenc utcán található, körülbelül 400 méterre a Hajóállomási szabadstrandtól. A fagyizó közelében a parkolás közterületen lehetséges, vagy a strandtól körülbelül 150 méterre ingyenesen használható parkolót vehetik igénybe a látogatók.