Hableány Étterem Pizzéria és Panzió – Balatonmáriafürdő

Bemutatkozás

A Hableány Étterem Pizzéria és Panzió nem csak szuper szálláslehetőséget ad Balatonmáriadürdőn, hanem az étteremben remek ételeket és italokat fogyaszthatunk. Akár turistaként vagy helyiként is kedvenc helyeink közt szerepelhet az étterem és pizzéria. A Balaton térsége minden magyar, de akár külföldi számára a TOP nyaralós helyek között szerepel, hiszen a nyári kánikulában a magyar tenger hűsítő hatását élvezheted vagy a parton süttetheted magad. Ha finom falatokra vágysz, akkor pedig nagyszerű lehetőséget nyújt számodra a Hableány Étterem & Pizzéria.

Történelem

A Hableány étterem már több, mint 20 éve csal mosolyt vendégei arcára a finom ételek segítségével. 2021-ben megújult az étterem külseje, így egy még tökéletesebb összhang vár minket nem csak ételek, hanem a kialakítás és környezet szempontjából is. A már jól ismert minőségi kiszolgálással, kellemes hangulattal várnak mindenkit az étteremben.

Konyha

Mindenképp érdemes betérni az étterembe egy halászlére, hiszen eredeti balatoni recept szerint készül. A halászlé ráadásul nem a konyhán, hanem bográcsban készítik. A Ujhelyi István tulajdonos szavait idézve, „a halászlé zamatához hozzátartozik az a kicsi kis füstösség, ami jelzi, hogy szabadtűzön főzték meg.” Egy 50 literes kondérban, az étterem udvarán rotyog a zamatos leves. Majd ezt fagyasztják le adagonként, így igazi, bográcsban készült halászlét kap mindenki a tányérjába. A recept egy balatoni horgásztól származik. Autentikus, régóta így készítikk. Abból látszik, hogy a halászlevük óriási népszerűségnek örvend, hogy a vendégek visszajelzései is teljes mértékben ezt igazolják.

Megközelítés

A Hableány Étterem Pizzéria és Panzió Balatonmáriafürdő központjában, a Rákóczi Ferenc utca 48. szám alatt található. Az étterem szabadstrandtól pár perc sétára található. Ha vonattal érkeznél, 10 perc sétával eljuthatsz az étterembe.