Csicsergő sétány Szabadstrand – Balatonberény

Balatonberény üdülővárosában található a sokak által kedvelt Csicsergő sétány Szabadstrand. A 2000 méteres partszakasz hosszal rendelkező fürdőhely népszerűségét, fokozatosan mélyülő vízének, és hatalmas zöld területének köszönheti legfőképp.

Vízpart

A parton megannyi fa biztosítja az árnyékot, így a nyár legmelegebb óráiban biztosan lesz hova elbújniuk a napot kevésbé kedvelő strandolóknak. Azok akik azonban barnulni szeretnének, számukra is adott rengeteg hely közvetlenül a vízparton, illetve a füves területeken is egyaránt.

Szolgáltatások

Az aktív kikapcsolódást kedvelő nyaralók sem fognak unatkozni, hiszen számos lehetőséget rejt a strand magában. A hatalmas zöld területen adott a lehetőség, a mondhatni retro játékokra, mint például a frizbizés, tollaslabda, labdázás, de akár a bőrt is lehet rúgni bártan. Mindezek mellett a horgászok számára is van lehetőség a pecázásra a strand környékén.

Megközelítés

A strand könnyedén megközelíthető gyalogosan és autóval is egyaránt. A Csicsergő sétányról kisebb utcákon keresztül lehet a partra jutni. Az autóval érkezők pedig a közelben, füves területeken tudnak leparkolni. A tömegközlekedéssel érkezőknek sem kell sokat gyalogolniuk, hiszen a buszmegálló a partrésztől mindössze 500 méterre található.