Balatonberény Tulipán utcai strand – Balatonberény

Balatonberény ingyenesen látogatható, mintegy 2 kilométer hosszan nyújtózó strandja ötvözi a pazar kilátást, a természet békéjét és a vízparti feltöltődés élményét. Igazi báját az egyszerűsége és a gondozottsága adja, ha pedig odavan az ember a retro életérzésért, akkor kifejezetten nyerő választás.

Vízpart

A nádasokkal keretezett Tulipán utcai szabadstrand főleg a barnulni vágyóknak kedvez, hiszen széles füves placc húzódik végig a területén. A parttól távolabb találni ugyan pár árnyékos helyet, de aki szeretne közel maradni a lépcsős bejáróhoz, annak ajánlott napernyővel vagy egyéb fényvédő eszközzel érkeznie.

Vize lassan mélyül, az alja pedig homokos, így a kisgyermekes családoknak is ideális fürdőhely. Mivel egy kevésbé ismert strandról van szó, még a főszezon alatt is szellősen megférnek egymás mellett a vendégek. Szemközt a badacsonyi panoráma kápráztatja el a szemeket, érdemes a naplementét is megvárni, hiszen tüneményes látványt nyújt.

Szolgáltatások

Sajnos a partszakasz zuhanyzó és öltöző nélkül maradt, de a központi részen egy nyilvános WC kapott helyet. Ugyan kialakított sportpályák nincsenek, a pázsiton focizni, tollasozni és frizbizni is élvezet. A strand mellett található továbbá a Csicsergő-sziget, ami (ahogy azt neve is sugallja), remek lehetőséget teremt a madármegfigyelésre.

Megközelítés

A strand középpontja a Tulipán utca végén lelhető fel, viszont több kisebb bekötőútról is megközelíthető autóval, illetve kerékpárral. A helyszínen ingyenesen lehet parkolni.