Balatonberény Községi Strand – Balatonberény

A magyar tenger egyik legszuperebb partján pancsolhat az, aki nyári csobbanásához a Balatonberényi Községi Strandot választja. Kellemes és tiszta környezet, családbarát szolgáltatások, valamint szemkápráztató kilátás várja itt a vendégeket. A 350 méteren nyújtozó partszakasz nem csak a vakációzók elismerését érdemelte ki: évről évre fényesen szerepel a Kék Hullám minősítési rendszerében is.
Az Balatonberényi Községi Strand a 2022-es Kék Hullám Zászló strandminősítésen 5 csillagos zászlót kapott!

Balatonberény Községi Strand

Vízpart

Balatonberény strandján sekély, lassan mélyülő mederben élvezheted a hullámok simogatását, ezért családok is bátran látogathatják. Ha gyerkőcöd még épp csak ismerkedik a szabadvízi fürdőzés örömeivel, akkor a fövenyes gyereköböl lesz számotokra az ideális pancsolópont.

A parton gondozott pázsitszőnyeg fut végig, amelyet szellősen fákkal népesítettek be. Főszezonban előfordulhat, hogy lecsúszol az árnyékos helyekről, de ha elég korán érkezel, nem érhet meglepetés. Ami még kifejezetten vonzó a községi strandban, az a tisztaság.

Szolgáltatások

Egy fürdőhelyen nem csak a vízminőség a fontos, hanem az is, hogy milyen szolgáltatások várnak ránk a parton. Balatonberényben szerencsére ezen a téren is a magas színvonalat célozták be. Az ingyenes szolgáltatások között találni gyerek és felnőtt medencét, modern játszóteret, öltözőket, vizesblokkot és időnként még animációs programot is biztosítanak a kicsiknek. Sportolási lehetőségek között kültéri sakk, kosárlabda, röplabda és strandfoci pályák állnak rendelkezésre, a vízben pedig kosárpalánk és röpi háló támogatja a szórakozást.

Fizetés ellenében óriáscsúszda, öltöző kabinok, napozóágy, asztaltenisz és különféle sporteszközök vehetők igénybe.

Megközelítés

Balatonberény a déli part nyugati végében található, magát a strandot pedig a Balaton utcán keresztül lehet elérni. Több buszmegálló is van a közelben, illetve pár száz méterre van a helyi vasútállomás, így közösségi közlekedéssel is egyszerű rátalálni. Közvetlenül a bejárat előtt ingyenes parkolót alakítottak ki, ahol persze biciklik elhelyezésére is lesz lehetőség.