Arcadia Étterem – Ábrahámhegy

Az Arcadia Étterem már 30 éve hívogató gasztrozóna a Balaton-felvidéken. A sikert kedvező fekvése, magyar és nemzetközi alapokra fektetett konyhája, valamint a házigazdák egész éven át tartó vendégszeretete hozta meg. Mediterrán stílusú, fedett terasz található a bejárat előtt, ahol kellemes időtöltés vár az érkezőkre balatoni borok és ínycsiklandó fogások társaságában. Van külön gyereksarok, szuper vegán ételek, és a számlát SZÉP kártyával is rendezheted.

Konyha

Amikor az Arcadia tulajdonosai 1992-ben belefogtak az étterem üzemeltetésébe, egy családias hangulatú, magas minőségi szintet képviselő üzlet létrehozása volt a cél. Ennek szellemében friss, színvonalas alapanyagokból főzik az ételt, és előszeretettel használnak helyi hozzávalókat. Összességében magyar és nemzetközi tételek szerepelnek az étlapon: a favágó steaktől kezdve a málna vinaigrette-ben fürdőző csirkemellig sokféle opció áll a rendelkezésünkre. A halételek sorát balatoni Fish & Chips, citrommártásos fogasfilé, és mennyei rozmaringos pisztráng színesíti.

A kicsik részére külön gyerekmenüt biztosítanak. Külön dicséretet érdemel, hogy ráéreztek a modern kor elvárásaira, és a teljesen növényi alapú étrendet követők is tudnak válogatni a főételek közül. Az itallap többségében badacsonyi borokból tevődik össze, de fogyaszthatunk kávét, sört, üdítőt és rövideket is.

Megközelítés

Ábrahámhegy és Badacsonyörs között, a 71-es főút mellett találjuk az Arcadia sárga épületét. Követlenül előtte bicikliút húzódik, így akár egy Balaton-körbetekerés alatt is jó megállóhely lehet. Saját murvás parkolója van, amit az autóval érkezők ingyenesen vehetnek igénybe.