a’Capella Szőlőbirtok Családi Borműhely – Ábrahámhegy

Az a’Capella Szőlőbirtok Családi Borműhely látogatásához előzetes bejelentkezés szükséges!

Az a’Capella Szőlőbirtok Családi Borműhely Ábrahámhegyem, a Szent István völgyi úton található, nem messze a faluközponttól. A borászat mellett húzódó Burnót-patak partjáról tökéletesen rálátni a szőlőültetvényekre, melyekről a család a finom borait készíti.

Történet

Az a’Capella pincéje több, mint 100 éve, az 1900-as évek környékén épült, kis boltíves kőpince. Régen, a bor mellett gyakran tartottak benne zöldséget is, de a történelem viszontagságai elől bujkáló embereknek is kiváló menedéket adott. Ebben a pincében érlelődnek a finomabbnál finomabb borok és készülnek fel arra, hogy fogyasztóikkal találkozzanak.

Szőlészet

Az a’Capella szőlőültetvényei az egyik legkiválóbb adottságú dűlőben, egyedi mikroklimatikus környezetben, 2 hektáron terülnek el és biztosítják a szőlő alapanyagot a legkiválóbb borokhoz. A déli fekvés zavartalan napsütést biztosít napkeltétől napnyugtáig, ideális termelőhelyi adpttságokat nyújtva a hosszabb érési idejű Kéknyelű, Rózsakő, Zeus, Rajnai rizling, Olasz rizling és Kékfrankos fajtáknak.

Megközelítés

Az a’Capella Szőlőbirtok Családi Borműhely Ábrahámhegyen, a Salföld felé vezető út mentén helyezkedik el, az út szélén tábla jelzi a pincészetet. A faluközponttól, vasútállomástól gyalog kicsivel kevesebb, mint 20 percre, egy kellemes séta keretén belül könnyen elérhető. A legközelebbi buszmegálló 3 percre van, az autóval érkező vendégeknek pedig parkolási lehetőség biztosított.