Zier Bisztró – Balatonszemes

Kellemes partszakasz, új épület, rendezett kert, jól felszerelt konyha, válogatott, minőségi alapanyagok és egy összeszokott csapat, amelynek tagjaival azonosak az elvárásaink. Ez az alap.

A csapatom minden mozdulata a személyes vendéglátás élményét szolgálja majd.
A produktum: kifogástalan reggeli, ebéd és vacsora a kedvenc italaim kíséretében.

A nevemet adtam hozzá abban a reményben, hogy a név egy remek gasztronómiai élmény védjegyévé válik. Ez a Zier Bisztró!

„Családi tradíciónk az erdélyi konyha egyedi ízvilága. Az évtizedes külföldi tapasztalat megadta a nemzetközi konyha tanulmányozásának lehetőségét. Itt volt az ideje belekezdeni a saját történetembe.

Azzal a hittel és üzenettel indulok, hogy a balatoni turizmus és vendéglátás túl van az elmúlt évtizedek mélypontjain. Igény van a minőségi szolgáltatásra. Nem szeretnék klasszikus értelemben vett éttermet nyitni. A vendégkör és maga a hely is szabadabb, kötetlenebb hozzáállást kíván, ami számomra lehetőség. Ezért hívom „bisztrónak”.

A szabadság és kötetlenség azt jelenti, hogy a fix étlap mellett elkészíthetem a szezon ételeit, a minőségi alapanyagok adta lehetőségek keretei között. Nem engedek a minőségből. A legnagyobb figyelemmel választom ki az alapanyagokat.

Könnyű nyári ételekkel szolgálunk majd.

Grillteraszon sütjük a húsokat, és a tésztáinkat magunk gyúrjuk és készítjük frissen, válogatott receptek alapján, a megfelelő lisztből. A Dél-Balaton könnyed, elegáns borait kínáljuk ételeinkhez, gyümölcsleveink friss gyümölcsből készülnek.”

– Zier Dani