Szigeti Strand – Révfülöp

Azt már mindenki tudja, hogy a Balaton déli partvonalán sorozatban váltják egymást a népszerűbbnél népszerűbb strandhelyek, de a magyar tenger egyik legbarátságosabb fürdőpontja épp az északi oldalon, Révfülöpnél található. A Szigeti Strand mesébe illő környezetben, családias hangulattal várja vendégeit a helyi vasútállomástól alig pár száz méterre. Aki egyszer ide látogat, az egész biztosan visszavágyik majd.

A 2022-es Kék Hullám Zászló strandminősítésen 4 csillagos zászlót kapott a Szigeti Strand!

Vízpart

A strand mellett szépen árnyékolt, hatalmas területen lehet ingyenesen parkolni. Már első látásra is szembetűnnek kiváló természeti adottságai és retró hangulata. A nagy kiterjedésű zöldterületen rengeteg árnyékos helyre lehet lecsapni, a partszakasz térköves sétánya közelében viszont már érdemes árnyékoló sátorral vagy napozóernyővel felszerelkezni. A fürdőhelyen nem kell nagy tömegre számítani, de a tágas terek miatt egy hirtelen jött turistaáradat is szellősen el tud férni egymás mellett.

A Balaton vize mondhatni tökéletes ezen a szakaszon, hiszen nem kell se hínár, se iszap miatt aggódni. A homokos part lassan és fokozatosan mélyül, ideális játékteret teremtve a családosoknak. A legfiatalabb korosztálynak egy sekély rész is el lett különítve, hogy ők is a lehető legnagyobb biztonságban élvezhessék a víz adta örömöket. A vízbe jutást a már megszokott módon lépcsők és stégek biztosítják. A mélyebb szakasznál egy ugráló felület is elhelyezésre került, ahonnan nagyokat lehet csobbanni a Balatonba.

Szolgáltatások

A Szigeti strand jól felszerelt, minden kényelmi elemmel rendelkezik. Van mosdó, öltöző, értékmegőrző, tusoló, baba-mama szoba és Wi-Fi is. A kalóriapótlásról az itt üzemelő büfék gondoskodnak, melyeknek kínálatában mindenki megtalálhatja az ízlésének legmegfelelőbb ételeket.

A sportok kedvelőit vízibicikli és SUP bérlés, röplabdapálya, valamint kültéri kondieszközök is kecsegtetik. Egy tartalmas nap után érdemes benézni a kertmoziba, ahol a legújabb mozifilmekből szoktak vetítéseket rendezni. A büféjében kapható minden, ami egy jó filmezéshez szükséges: nachos, popcorn, üdítők. A jegyeket a vetítés előtti órában lehet megvásárolni, a pénztárnál pedig párnákat is lehet kérni a maximális kényelem érdekében.