Serpa Kalandpark – Balatonfűzfő

Bemutatkozás

Ismerjék meg a Dunántúl legrégebbi kalandparkját! Két évtizede indítottuk útjára erdei ösvényeinket. Terveztünk, majd ásót, kapát, csákányt ragadtunk és elindultunk egy máig tartó úton. Célunk nem elsősorban a szórakoztatás – arra ott vannak a vidámparkok.

Az átlagosnál nehezebb, sportosabb pályáink az erőnlét, a találékonyság, a bátorság próbái. Elsősorban a hozzánk betérő gyermekek szemléletén próbálunk változtatni, talán náluk még lehet. Kezdettől fogva törekedtünk a családiasság megtartására, a „gyári rutin” elkerülésére. Úgy nőtt a létszámunk, ahogy a vendégeinké. Folyamatos kontaktusban vagyunk velük, nem kerülhet ki senki a látóterünkből. Mostanában már barátainkká vált vendégeink második generációja látogat minket. Két fokozatú gyermek és hét fokozatú felnőtt pályánk van. Legrövidebb teljesítések a kezdő pályán 10 perc körül, a leghosszabb teljesítés az ötödik fokozaton 4 óra negyven perc. 200 m2-es mászótornyunk, 80 m-es drótkötélcsúszdánk és egy dupla állású íjászpályánk van, a fejlesztés folyamatos. A kísérő útjainkon bárki sétálhat, központi belépőnk nincs, csak az eszközök tényleges használatáért kell fizetni.

Mellettünk a Balatoni Bob két pályával, a Balaton Paintball, a Balaton Sportuszoda és a Balaton Csillagvizsgáló nyújt kikapcsolódási lehetőséget. Étterem, büfé, ingyenes kilátó, fitness park és 5000 m2-es játszótér egészíti ki a programokat a Balatoni Bob Szabadidőpark területén.

Ha ezek után sem rettentek el tőlünk, barátsággal várjuk Önöket!