Secki – Badacsony

A Secki egy hangulatos kis bár a Badacsony központjában, közvetlenül a Balaton partján. Minden lehetőség adott, amire egy forró nyári napon szükség van, legyen az egy ízletes hamburger vagy egy finom pohár bor. Bizonyára sok mindenkit érdekelhet, hogy honnan ered a Secki név. Ez egy egyfajta becenév, ami a családból származik. Onnan jött, hogy egyszer egy macska betévedt az helyiségbe és megszólaltak, hogy: „secc ki innen”. Ettől kezdve apáról fiúra szállt a név.

Kínálat

Közvetlenül a kikötő mellett található Secki szűk ételkínálattal, ám annál finomabb ételekkel várja vendégeit. Az étlapon nem a hagyományos, balatoni gyors ételek szerepelnek, hanem annál azért különlegesebb. A kézműves hamburger és a BBQ ízesítésű borda nagy népszerűségre tehet szert. A finom fogások mellé pedig természetesen a Balaton legkiválóbb borai sem maradhatnak el, melyek leginkább a Málik Pincéből valóak.

Megközelítés

A Secki a badacsonyi vízpart mentén helyezkedik el, közvetlenül a központban, így megközelítése nem jelent nehézséget. Autóbuszmegálló és vasútállomás is csak pár perc sétára van, az autóval érkezőknek pedig ingyenes parkolási lehetőség biztosított. Az étterem körül elektromos autó töltési lehetőség is adott.