Nagy & Nagy Borászat – Badacsony

Ha igazán különleges pincészetet keresel, ne menj tovább, mert a Nagy és Nagy Borászatban mindent megtalálsz, amire szükséged lehet! Kitűnő nedűk magas minőségű szőlőkből, borkóstolók a lenyűgöző panorámával rendelkező borteraszon és két fiatal hölgy tulajdonos, akik egy kis nőiességet, lendületet is csempésznek a termékekbe.

A birtok gyönyörű területen található, mind a hegyek, mind a Balaton csodás kilátást garantál. A tó biztosítja a környék számára azt a mikroklímát, ami a szőlőtermesztés számára kifejezetten kedvező, ezért is törekednek a tulajdonosok arra, hogy nem csak a saját, két településen található 52 hektárjuk, de az egész régió minőségi terméseiből is készítsék a jobbnál jobb italokat.

Kínálat

Nagy Franciska és Noémi négy féle borkategóriát hoztak létre, mindnek meghatározták a célcsoportját és ezt figyelembe véve alakítják az ízvilágot is.
A Balatoni borok reduktív módon készülnek, megtartják a gyümölcs eredeti zamatait. Friss, fiatalos ízvilággal rendelkeznek, amiket egyébként az idősebbek is értékelni tudnak.
A Prémium kategória a nevéből adódóan is egy magasabb színvonalat képvisel. Itt is tökéletesen érvényesülnek az aromák, azonban az elkészítés már nagyobb odafigyelést és modernebb technológiát igényel.

A Gasztro kiszerelésű borok nagyobb űrtartalommal rendelkeznek és vendéglátóhelyek számára készülnek, éppen ezért a webshopjukban például nem is kaphatók, csak ajánlatkérés útján lehet érdeklődni.
A Bag-in Box egy dobozt takar, amiben egy olyan zsák található, mely borral van megtöltve. Ez elsőre furcsának tűnhet, azonban nagyon praktikus, hiszen egy kis csap segítségével tölthetünk belőle és bontás után akár hetekig is eláll. Két féle méret elérhető és ugyanolyan kitűnő minőségű borokkal vannak megtöltve, amiket palackozva is árulnak.

Megközelítés

Pincészet lévén Badacsony külvárosban található a Nagy és Nagy Borászat, így a megközelítéshez célszerű lehet navigációs rendszert használni.