Kis-Balaton Látogatóközpont – Keszthely

Kis-Balaton Látogatóközpont, Keszthely / Fenékpuszta

A Kis-Balaton – mely Európai viszonylatban is kiemelkedően értékes vizes élőhelyünk – sokféleképpen él a köztudatban: madárrezervátum, nemzeti park, Ramsari terület, az első természetvédelmi őr – az egykori „kócsagőr” – személyében az intézményesült hazai természetvédelem szülőföldje, Fekete István regényeinek romantikus helyszíne, a Balaton halbölcsője, vízvédelmi rendszer, ökoturisztikai célpont.

A „Kis-Balaton Látogatóközpont kialakítása és a Diás-szigeti Fekete István-emlékhely fejlesztése” című és GINOP-7.1.5-16-2016-00002 számú projekt keretében nyílt meg 2020 szeptember 22-én a közel 1000 m2 nagyságú bemutatóhely, melynek elsődleges célja a fokozottan védett Kis-Balaton természeti értékeinek közvetítése.

A látogatóközpont főbb elemei:

interaktív kiállítás, mozi, tanösvény a tetőn, játszótér, étterem és ajándéküzlet

(A Látogatóközpont 2022. december 19-től 2023. március 31.-ig bezár. Előzetes (48 órával korábbi) bejelentkezés alapján azonban nyitvatartási időn kívül is fogad nagyobb létszámú csoportokat (min. 20-25 fő), melegétkezési lehetőséggel. Rendezvények teljeskörű lebonyolítását is vállalja! Előzetes egyeztetés e-mailen és telefonon!)