Füred Kemping és Üdülőfalu – Balatonfüred

Bemutatkozás

A Füred Kempingben található Széchenyi strandon minden nap a felhőtlen vízi élmények jegyében telik. Igazi családbarát fürdőhely, ahol az üdülést minőségi szolgáltatások, meseszép partszakasz és egy vízi játszópark teszik még kellemesebbé.

A 2021-es Kék Hullám Zászló strandminősítésen 5 csillagos zászlót kapott a Széchenyi Strand!

Vízpart

Balatonfüred legújabb strandja nem szűkölködik pihenőterekben: 15 ezer négyzetméternyi zöldterülettel büszkélkedhet, ahol a kemping szállóvendégei és a csak fürdeni érkezők is kényelmesen megférnek egymás mellett. 45 méteres sávban 60 centiméter magas homoktakarót telepítettek a partszakaszra, így a fokozatosan mélyülő vízzel együtt már tökéletes családi pancsolóvá nőtte ki magát. Napozásra és hűsölésre egyaránt kitűnő választás.

Szolgáltatások

A fejlesztéseknek köszönhetően korszerű öltözők, napkollektoros zuhanyzók és napelemes világítóelemek is elhelyezésre kerültek. Ezen kívül van mosdó, strandholmis bolt, elsősegélynyújtó szolgálat, biciklitároló, játszótér, napvitorlás homokozó, és aki szeretné, az napágyat is bérelhet.

Aktív kikapcsolódás

Egyesek számára elképzelhetetlen a balatoni nyár röplabda mérkőzés, vízibiciklizés és csúszdázás nélkül. Számukra van egy jó hírünk: a Széchenyi strand vendégeinek egyikről sem kell lemondaniuk. A röplabda mellett focizni és teniszezni is lehet, akit pedig inkább a vízi közlekedés vonz, azt csónakok és wakeboardozás várja. Külön említést érdemel a vízi játszó: a két csúszda mellett különböző akadályelemekből álló kalandpályán próbálhatják ki ügyességüket a vállalkozó szelleműek.

Étkezési lehetőség

A partszakaszon büfé üzemel, közvetlenül a kemping mellett pedig egy Spar üzlet kapott helyet.

Megközelítés

A Füredi Kemping a 71-es úttól nem messze, a Fürdő utcában található. A Görög falu előtt található körforgalomnál kell a megfelelő kijáratot választani, és alig pár méteren belül észre is lehet venni a kemping bejáratát. Néhány lépésre tőle ingyenesen igénybe vehető parkoló várja az autóval érkezőket.