Fonyódligeti Szabadstrand – Fonyód

Bemutatkozás

A Balaton déli partján fekvő Fonyód a magyar strandkultúra egyik gyöngyszeme, amely évről-évre üdülők ezreit kecsegteti gyönyörű partszakaszaival. A település északi részén elterülő Fonyódligeti Szabadstrand kiváló vízminőséggel, gondozott környezettel és hamisítatlan balatoni hangulattal várja az üdülőket.

Vízpart

A nagyjából 1 kilométeres partszakasz viszonylag keskeny, elnyúló zöldterülettel köszönti az üdülőket. A strand mögött sorakozó nyaralóházak, a Balaton végtelennek tetsző víztükre és a távoli tanúhegyek látványa örökreszóló élményt nyújt. A nap minden szakában érdemes előkapni a fényképezőgépet és megörökíteni pár pillanatképet, de a távoli hegyvonulatok mögött lebukó nap látképe egészen egyedi hangulattal bír.
A déli partvonaltól megszokott módon a Fonyódligeti strand vize lassan mélyül és a nyári hőségben hamar felmelegszik. A család legkisebb tagjai is nyugodt szívvel mártózhatnak meg a sekély szakaszon.

Szolgáltatások

Ha a fürdés élménye nem lenne elég, a hosszan nyúló pázsiton több játszótér is elhelyezésre került. Korszerű csúszdák, hinták és homokozó hívja órákon át tartó játékra a gyerekeket. Az adrenalinszint meglódításáról egy nagy vízi csúszda gondoskodik. A strand egyik oldalát faóriások védik a napsugárzástól, a másik, naposabb területre érdemes napernyővel vagy árnyékoló sátorral érkezni.

A gondtalan pihenés minden eleme adott: napkollektoros zuhanyzók, ingyenes
Wi-fi, öltözők, valamint frissen felújított toalettek, amik között külön gyerekmosdó és baba-mama szoba is található. Az aktív pihenés híveinek örömet jelent majd, hogy a partszakaszt egy újonnan kialakított futópálya is végigkíséri. Emellett lehetőség nyílik vízibicikli, surf és SUP bérlésre, de akár a röplabda pályán is próbára tehetik képességeiket a sportolás szerelmesei.

Étkezési lehetőségek

A pancsolástól megéhezett vendégeket bő választékkal várják az ide települt büfék. Aki a klasszikus strandételeknél kiadósabb fogásokra vágyik, az a környékbeli éttermekből szemezgethet. Ezek alig pár perces sétákra helyezkednek el az Árpád parttól.

Megközelítés

A strand megközelítése nem fog nagy fejtörést okozni, hiszen a 7-es főutat követve elég a Niklai utcára kanyarodni, ami egyenesen az Árpád partra vezet. A vonattal érkezőknek a Fonyódliget vasútállomástól egy alig 300 méteres sétára kell számítaniuk.