Fonyódi kutyás strand – Fonyód

Bemutatkozás

Boldog csaholás, órákon át tartó játék a fűben és egy hosszú partszakasz, ahol gazdi és kiskedvenc együtt fürödhet. Aki megmártózna a Balaton vizében, de négylábú társát sem szeretné otthon hagyni, azt tárt karokkal várja a Fonyódi kutyás strand. Hazánk egyik legnagyobb kutyabarát partja mindössze pár lépésre található az üdülőváros kikötőjétől és a Szúnyogszigettől.

Vízpart

A hatalmas füvesített területet végig kerítés szegélyezi, így a kutyák az úszás mellett a szabad rohangászás élményét is megismerhetik. Parkolásra közvetlenül a bejárat mellett van lehetőség, a férőhelyeken maximum 25 kocsi tud leparkolni. Mivel a strand fái zömmel még fiatalok, az árnyékos helyek megszerzése érdekében korán kell érkezni vagy napernyővel és árnyékoló sátorral felszerelkezve.

A víz tiszta, hordalékmentes és hamar felmelegíti a nyári nap sugara. A bátrabb ebek akár a part menti kövekről is belecsobbanhatnak a Balatonba, de rendelkezésre áll rámpa és több lépcső is. A félénkebb vagy kistestű kutyusoknak a hátsó partszakasz homokos lejtője és sekélyebb vize lesz ideális. Természetesen a gazdik is kiélvezhetik a víz adta örömöket és attól még emlékezetesebb lesz az élmény, hogy kedvencükkel együtt pancsolhatnak.

Szolgáltatások

A Fonyódi kutyás fürdetőhely egy jól felszerelt büfével is várja az ide érkezőket, ahol nosztalgikus strandételeket tudnak vásárolni. Kulturált mosdóval rendelkezik, valamint egymástól kis távolságra vannak szemetesek, hogy minél könnyebb legyen tisztán tartani a strandot. Már csak a hangulat miatt is érdemes ide látogatnia annak, aki szereti a kutyákat.

A négylábúak lefárasztására ott a Balaton és a füves terület, de ha ez nem lenne elég, akár közös SUP élménnyel is gazdagodhatnak a vendégek. Fontos megjegyezni, hogy a strandot csak megfelelő oltásokkal rendelkező, féregtelenített és jól szocializált kutyák látogathatják. Ennek igazolására célszerű kéznél tartani az eb oltási könyvét.