Alsóörsi strand – Alsóörs

Sokan az északi part legjobbjaként emlegetik az Alsóörsi strandot, ahol gyerekbarát öböl, minőségi szolgáltatások és finomabbnál-finomabb gasztrokalandok várják a látogatókat. Kiválóságát a 2022-ben elnyert 5 csillagos Kék Hullám zászló és persze a több száz, évről évre visszatérő vendég tanúsítja.

Alsóörsi strand

Vízpart

A strandhoz csatlakozó partszakasz több mint 300 méter hosszan nyúlik el, gondozott és tiszta környezetben. Területének döntő többségét puha pázsit borítja és terebélyes fákat is szép számmal lehet itt találni. Ha időben érkezel, egész biztosan tudsz majd árnyékos helyet foglalni magatoknak.

Vize fokozatosan mélyül, így a családosok és az úszni vágyók számára is szuper pihenőhely. Pici gyerekkel azért érdemes inkább a keleti oldalon található gyereköböl felé venni az irányt, hiszen ott homokozó, árnyat nyújtó pergola és sekély meder felel a felhőtlen és biztonságos fürdőzéséért.

Szolgáltatások

Alsóörs kedvenc csobbanóhelye a szolgáltatások terén sem adta lentebb a szintet. Rendelkezik szabadtéri és fedett zuhanyzókkal, vannak öltözőhelyiségek, értékmegőrző és nyáron egészségügyi szolgálat működik a parton. Pluszpont, hogy ezek a szolgáltatások egytől egyig akadálymentesen érhetőek el, megkönnyítve a mozgáskorlátozott vendégek dolgát. A legkisebbek örömére van homokozós játszótér, gyakoriak az animációs programok és hétvégente egy interaktív játszóházat is birtokba lehet venni.

A sportolási lehetőségek arzenáljában többek közt strandfoci, strandröplabda, vízibicikli, kosárlabda, minigolf, lengőteke, pingpong és trambulin kapott helyet. Ezen kívül két csúszda is kipróbálható a strandon, a vízben pedig Aqua Fun Park néven egy felfújt akadálypályán tesztelheted az ügyességedet.

Étkezés

Az Alsóörsi strandon termetes büfésor kínálatából választhatod ki a hozzád legjobban illő ízeket. A lángostól kezdve a cuccos hamburgerekig minden klasszikus képviselteti magát a parton, de ha igazán jó gasztroélményre éhezel, teszteld le a Fogas Bisztro halkölteményeit!

Megközelítés

Fekvéséből adódóan a strand gyalogosan és autóval is könnyedén elérhető a Vasút utcán keresztül. Ugyanitt egy több száz férőhelyes, ingyenessé tett parkoló szolgálja az érkezők kényelmét, illetve az elektromos autók részére töltőállomást is biztosítanak. Mivel közvetlenül a part mellett halad el a Balatoni Bringakörút, kerékpárral is kiváló a megközelíthetősége