8315 Gyenesdiás, Oppel Imre sétány (Magyarország)

A Friends Bistro Gyenesdiáson várja baráti szeretettel és hatalmas mosollyal a hozzájuk betérő éhes vendégeket. Családi, baráti vállalkozásként jött létre a sok sok „jól vagyunk együtt”, „csináljunk valamit közösen” elhangzása után. Színvonalas, igényes vendéglátás jellemzi őket, felülmúlhatatlan ízekkel.  Egy olyan hely, ahol kicsik, nagyok, válogatósok, vegetáriánusok, húsevők mind mind megtalálják a saját személyes kedvencüket, és garantáltan nem maradnak éhesek.

Konyha

A kínálat változatos, készül pizza amit a saját építésű fatüzelésű kemencében sütnek meg. Továbbá rostlapon készített hurkát, kolbászt, csülköt, frissen sült csirke és disznó szeleteket, leveseket, tésztákat, salátákat, napi ajánlatban magyaros, házias ételeket kínálnak. Sokak nagy kedvence, a csülkös pacal többször is feltűnik a napi ajánlatok között, ahogyan a sült csülök is. Céluk, hogy az ételek alapanyagait a közelben lévő helyi termelőktől, kereskedőktől szerezzék be, de természetesen nem félnek olasz alapanyagokhoz sem nyúlni, ami elengedhetetlen egy jó pizzához. Desszertnek különböző pohárkrémeket kínálnak, ilyen például a sokak által imádott tápiókás vagy kókuszos pohárkrém. Az ételek mellé elmaradhatatlan a jéghideg hűsítő, remek limonádékat készítenek, de kihagyhatatlan a meggysör is!

Megközelítés

A Friends Bistró Gyenesdiáson, a Lidó strandon található. A strandtól pár perc sétára van a vasútállomás, így aki vonattal érkezik nem kell sokat sétálnunk. Egy kiadós fürdőzés után korgó gyomorral nem kell sokáig keresgélnünk, a parttól nem messze található a Bistró.