EAU De TIHANY – A levendula szeretete, az élet szeretete!

Emlékszem, mikor pár évvel ezelőtt voltam először Tihanyban a levendulásnál.

Férjem környékbeli, akivel megígértettem, egyszer, majd elvisz a levenduláshoz. Életem egyik legcsodálatosabb élménye volt. Emlékszem, ahogy a macskaköves úton haladtunk felfelé olyan izgatottsággal és lelkesedéssel, mint egy kisgyermek, aki épp egy finom fagyira vár. Orromban éreztem a levendula kellemes illatát, a szörp ízét és a zseniális hangulatot, melyet a pici boltok sugároztak. Balaton mindig is a szívem csücske volt, de Tihany és a levendula örök szerelemmé érett. Boldogsággal töltött el az a művészet és szeretet, amit ott tapasztaltam egy csodás hely és gyógynövény iránt, melyet bármilyen formában és köntösben kínálnak, mindenhogyan imádom.

Van egy hely Magyarországon, melyet az 1920-as évek neves gyógynövényszakértője dr. Bittera Gyula álmodott meg, majd egyenesen Franciaországból hozott szaporítóanyaggal megvalósította, majd telepítette első levendula ültetvényét. Hitte, hogy a levendulának csodálatos ereje van, melyet mindenkinek meg kell ismernie.

Ebből az elkötelezettségből és szeretetből merített erőt Hollán Éva és Nyárádi Zsolt.

 

Első boltukat 2009-ben nyitották Tihany szívében, egy autentikus kőház aljában. Az utca központi helyén elhelyezkedő ház falait átjárta a vidéki élet egyszerűsége és szépsége, ahol a vásárlók ízelítőt kaptak levendulás kézműves termékeikből. Kézműves manufaktúráik mára már túlszárnyaltak minden képzeletet. 2013-ban újabb bolttal bővült palettájuk. Az egyedi festésű falakkal és a fehér bútoraikkal a végeredmény egy kellemes, visszafogott eleganciát sugárzó enteriőr lett.

Parfüm, illóolaj, kozmetikai szerek, dekoráció és még megannyi zseniális alkotás megtalálható náluk, melyet az ember nem hagyhat ki az életéből. A boltok eszméletlen hangulata és pezsgése magával ragadó mindenki számára. Elhívatott mesterek öntik formába az illatos alkotásokat, melyet hatalmas szenvedéllyel és precizitással terveznek majd alkotják meg a remekműveiket. A boltok eladói szakértelemmel és kedvességgel állnak rendelkezésünkre. Segítenek és tanácsot adnak a laikusnak, hogy még egészségesebbé és szebbé tegyék életét.

Hálával tartozom a két alapító előtt, akik megalkották ezt a csodát. Azóta minden évben jövünk a férjemmel és mindig a kosárba kerül valami apróság. A levendula mára már a mindennapjaimmá vált. Köszönöm nekik.

Zseniálisat és egyedit alkottak, mely minden képzeletet felülmúl!

Boltjaikat az alábbi címen találjátok, látogassatok el a csoda világába. 😊

  • Tihanyi Levendula Galéria – 8237 Tihany, Kossuth u. 41.
  • TIHANYI LEVENDULA BOLT – 8237 Tihany, Batthyány u. 18.

 

 

Leave a Comment