Vak Bottyán Strand – Balatonkenese

Bemutatkozás

Balatonkenese üdülővárosában található a sokak által kedvelt Vak Bottyán Strand. A 300 méteres partszakasz hosszal rendelkező strand népszerű a fiatalok, valamint a családosok körében is egyaránt. Mindez fokozatosan mélyülő vizének, és megannyi színes szolgáltatásának köszönhető.

Vízpart

A parton számos fa megtalálható, mely biztosítja az árnyékot a nyár legnaposabb óráiban. Azok akik azonban barnulni szeretnének, számukra a füves területen és közvetlenül a vízparton is adott a hely. A mozgáskorlátozottak a partrész betonozott területein akadálymentesen közlekedhetnek, valamint számukra kialakításra került külön parkoló, illetve mosdó is.

Szolgáltatások

Az aktív kikapcsolódást kedvelők számára vízibicikli kölcsönző, röplabda pálya és egy kosárlabda pálya is rendelkezésre áll. Mindezek mellett a vízen található egy hatalmas játszótér, melyet mindenképp érdemes kipróbálni. A legkisebbek bátran használhatják a számukra kialakított játszóteret. A hatalmas füves területen pedig számos játék játszható mint például frizbizés, labdázás, tollasozás vagy akár foci.

Étkezési lehetőség

A strandon több vendéglátó egység kínálatából választhatnak a nyaralók. A kínálatban természetesen megtalálható a hagyományos balatoni hekk, halászlé, lángos és az elmaradhatatlan palacsinta is. Azok akik könnyed ebédre vágynak, számukra is van lehetőség, hisz levesek és könnyed csirkés ételek is a kínálat részét képezik. Mindezek mellett desszertek is várják az édesség kedvelőket.

Megközelítés

A strand könnyedén megközelíthető gyalogosan és autóval is egyaránt. A Kikötő út mellett található a strand bejárata közvetlenül, így keresgélni sem kell.  Az autóval érkezők ingyenesen parkolhatnak a strand előtti parkolóban.