Soós-hegyi kilátó – Balatonkenese

Bemutatkozás

Balatonkenese városában található, a 175 méter magas Soós-hegyen a Soós-hegyi kilátó. A kilátóról csodás körpanoráma tárul a szem elé: látható többek között a Tihanyi-félsziget és természetesen a gyönyörű magyar tenger is. A fotózás szerelmesei számára mindenképp érdemes meglátogatni, hiszen tiszta időben szemet kápráztató fotókat lehet készíteni a tájról.

Akik rászánják az időt a látószög tovább tágítható, hiszen egy kilátó is megépítésre került hegyen egy adótorony köré. Évszaktól függetlenül érdemes a kilátó tetejére felmenni, hiszen a látvány örök élményt nyújt.

Panoráma

A hegy tetejéről a Balatonon kívül is fel megcsodálható madártávlatból maga a város is, ebbe beletartoznak természetesen épületeit és vízi létesítményei is. El lehet sétálni a Soós Lajos költő emlékére készített obeliszkig és a védett Tátorjánosig is. A kilátót és a mellett álló emlékoszlopot 1927-ben készítették.

Megközelítés

Akik gyalogosan szeretnének egy kellemes túra keretében feljutni a kilátóhoz, azoknak ajánlott igénybe venni a Tátorján tanösvény, melyen sétálva csodás kilátás, friss levegő és megannyi érdekesség is fellelhető.