Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem – Tihany

A tihanyi Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem egyediségével és kialakításával mindenkit magával vonz. Az étterem egy olyan hely, ahol arra törekednek, hogy a tradicionális magyar kultúra és a letisztult paraszti élet a skanzen minden szegletén megjelenjen. Az étterem ennek keretén belül tálalja fel a fogásokat és ehhez számos folklórprogramokat és kézműves bemutatókat is társítanak. Az étteremben számos faszobrok találhatók, valamint a kemence mellett fogyaszthatják el az ebédet vagy vacsorát, mindezt úgy, hogy közben hagyományos népzenét hallgatnak.

Konyha

A Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem étlapján csak és kifejezetten a régi magyar idők ételei és italai találhatók meg. Az étkezést gasztronómiai időutazásnak is nevezik, ugyanis agyag- és fatálakon kínálják ételeiket. A fogások mellé elengedhetetlenek a híres, balatoni termelők által készített borok, a csapolt házi sör és az erdőből gyűjtött gyümölcsökből készült pálinka is. Az agyagpoharakban kínált bodza, málna és fekete ribizli szörpök, valamint az őszibarack, alma és körte gyümölcslé egyszerűen kiváló.

Megközelítés

A Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem Tihany központjában helyezkedik el. Az étterem bejárata előtt elhelyezett tölgyfaszobor már jókedvűen vonzza magához az éhes vendégeket. Buszmegálló mindössze pár méterre található. Az autóval érkezők számára pedig ingyenes parkolási lehetőség biztosított az étteremtől körülbelül 100 méterre.