Apátsági Rege Cukrászda – Tihany

Az Apátsági Rege Cukrászda sikere abban rejlik, hogy a hagyományőrzést folyamatos megújulással és állandó minőséggel ötvözi. Tihany ékköveként is ismerik, ugyanis belső terének szépségét csak a teraszáról nyíló fantasztikus kilátás haladja meg. Több mint 60 éve örvendezteti a félsziget édesszájú vendégeit, és fennállása alatt a térség egyik legnépszerűbb gasztronómiai látványosságává nőtte ki magát. A töretlen sikerre való tekintettel 2018 óta a házi sütemények mellett változatos fogásokkal és villás reggelivel is kiegészült kínálata. A cukrászda az év minden napján várja a gasztrorajongókat.

Története

A neves cukrászda múltja szorosan összefügg Tihany és a Bencés Apátság történetével. A terület 1950-ig a szerzetesek gazdasági udvaraként funkcionált, majd a rendek feloszlatása miatt állami kézbe került. Vendéglátó egységként 1961. június 16-án debütált, igaz, eleinte még csak egy presszónak adott otthont. A kezdetektől fogva a Rege nevet viseli, kedves emléket állítva ezzel Garai János tihanyi visszhangról szóló költeményének, mely mindig is fontos szerepet töltött be a helyi kultúrában.

Konyha

Éttermi kínálatában villás reggeli, saláták, brunch jellegű ételek játsszák a főszerepet. Az étlap fő gerincét olyan specialitások adják, mint az András király reggelije, Benedek tojás pirított baconnel, Libamájas bundásbagett, Club szendvics. A konyha remekei mellett egyedi feltétekkel megrakott ropogós pizzák képviseltetik magukat. Úgy alakították ki a választékot, hogy a nap minden szakában a hozzájuk látogatók megtalálják a számukra megfelelőt, így a vendégek is új élményekkel gazdagodjanak. Az Apátsági Rege Cukrászda szíve és lelke az édesség, így még jóllakottságtól eltelve is kötelező helyet szorítani a desszertnek, melyek közül a ételérzékeny vendégek is széles körűen tudnak választani. A kalandra vágyókat levendulás krémes és sajttorta csábítja, de a házi csokoládétortát, a málnás paleo sütit és a somlói galuskát sem érdemes kihagyni.

Megközelítés

Az Apátsági Rege Cukrászda közvetlenül a Tihanyi Bencés Apátság lábánál fekszik, így a történelmi emlék felfedezését egy kiadós étkezéssel is egybe lehet kötni. Az autóval érkezőket a környező utcákban fizetős parkolóhelyek várják.