Promenád Étterem és Kávézó – Balatonmáriafürdő

Bemutatkozás

Promenád…már az elnevezés is elég sejtelmes ahhoz, hogy felkeltse az érdeklődést…mire utal a megnevezés? Az étterem szép helyen, a Balaton partján található, a szabad strand közlében. A hely stílusát tekintve egy tengerparti étterem jut eszünkbe, amit bizony a hangulat is igazol. A Promenád Étterem tökéletes célpont lehet családdal, gyerekekkel, barátokkal, de akár pároddal is. A hely kellemes, tágas és hangulatos, a pincérek kedvesek és mosolygósak. Miközben elfogyasztod az ételed és italod, király zenék szólnak a háttérben. Természetesen nem csak ebédre, de akár csupán egy italra is beugorhattok, a beachparti hangulatért mindenképp megéri!

Történelem

A Promenád étterem és kávézó a 21. század gasztrohelye, a 20. század hangulatával. Az étterem a sportvitorlás kikötő szomszédságában található. Az 1960-as évektől vendéglőként működve fogadta az erre járókat. 1970-es években épült hely kocsma és melegkonyhás büfének indult, aztán idővel rengeteg átalakításon és fejlesztésen esett át. „Csizi” étteremként működött majd Bóka István, valamint a Balla család üzemeltette „Kismatróz” vendéglő néven.

A jelenlegi tulajdonos, Bíró Géza 2013-ban vásárolta meg, s varázsolta újjá a helyet. Jelenlegi arculatát 2014-ben kapta meg és Promenád néven működik.
Tóth József építészmérnök készítette az engedélyes terveket. A dizájn, az épület belső kialakítása, a beépített anyagok, színek harmóniája, a felszerelés, a bútorzat kialakítása Szlávy Zsolt belsőépítész tervei és a tulajdonos elgondolása alapján született meg. A konyhatechnológia komplett tervezését, kivitelezését és beépítését Pápai József végezte el.

Konyha

Az étlapon bőséges választék tárul elénk mind ételek és italok frontján is. Az étterem sokrétű gasztronómiai kínálattal várja a vendégeket, jó kis magyaros konyhával, modern és hagyományos ételekkel, kellemes borozóval és kávékülönlegességekkel. A helyhez tartozik egy szuper palacsintázó rész, ahol ízletes desszertként jóízzel elfogyaszthatunk egy finom palacsintát. Ha csak iszogatni szeretnél és bedobnál egy hűsítő italt, erre a célra is extra lehetőségek várnak. A nyári kánikulában finom jeges limonádékkal készülnek a Vendégek részére.

Megközelítés

A Promenád étterem és kávézó Balatonmáriafürdőn, a Bernáth Aurél sétányon található. A település a Balaton déli partján található, autóval a 7-es főúton vagy M7-es autópályán jutunk el a legegyszerűbben Balatonmáriafürdőre.