Őz utcai szabadstrand – Balatonmáriafürdő

Bemutatkozás

Az Őz utcai szabadstrand a Balaton déli partjának egyik rejtett gyöngyszeme, ahol a vízi kikapcsolódás élményét még főszezon alatt sem árnyékolja be a fullasztó tömeg és a nyüzsgés. Balatonmáriafürdő ingyenesen látogatható fürdőhelyei közül ez a legkisebb partszakasz, de vadregényes környezete és gyerekbarát sajátosságai miatt egyre többen választják üdülésük színteréül.

Vízpart

A névadó Őz utca végére érve azonnal egy tágas, füves területen találják magukat az ide érkezők. A mindössze 10 méter szélességű partszakaszt nyaralók és apartmanházak határolják. Bőven akad hely a napozásra, de az sem fog csalódni, aki árnyékba húzódva szeretné kiélvezni az északi partra néző panorámát. Balatonmáriafürdő minden partja kiváló vízminősítéssel bír, így itt is a kristálytiszta Balaton fogadja a fürdőzni vágyókat. A vízhez egy nádasokkal ölelt, keskeny stég vezet, a bejutást pedig egy vaslépcső segíti. Mivel lassan mélyül és hamar átmelegítik a nyári Nap sugarai, a kisgyerekes családok kedvence lesz.

Szolgáltatások

A strand területén több hulladékgyűjtő és pad is elhelyezésre került az üdülők kényelmére. A férfi-női mosdók mellett külön gyermek és akadálymentesített toalettet is állítottak a parton. A kicsik szórakozásáért egy felújított játszótér felel, amely fölé a nyári forróságban napvitorlákat vonnak. A főszezon alatt, a vállalkozóktól függően lehetőség nyílik vízibicikli és SUP bérlésre.

Megközelítés

Az Őz utcai szabadstrand a vasútállomástól rövid sétára, a Hullám utcai és az Őrház utcai strandok között terül el. Megközelítése sem autóval, sem kerékpárral nem fog nagy fejtörést okozni. A partszakaszhoz tartozik egy ingyenesen használható parkoló is, de mivel kevés férőhely áll rendelkezésre, érdemes még a délelőtti órákban megérkezni.