Konyha-Kert Bisztró és Bár – Balatonszepezd

A Konyha-Kert Bisztró és Bár a balatonszepezdi Központi strand egyik gyöngyszeme, igazi gasztro kuriózum, ahol kulináris kalandozásban lehet része azoknak, akik ide látogatnak. Az északi part kiemelkedően szép fürdőhelyén található étterem a hagyományos bisztró jellegű ételeken túl magyaros fogásokat is tartogat vendégeinek. Ha a településen járunk nem érdemes utolsó estére hagyni a hely kipróbálását, ugyanis utána biztosan megfogalmazódik majd bennünk, hogy miért nem jöttünk korábban.

Konyha

Betérve stílusos belső tér fogad minket, de a romantikus hangulatú teraszon is időzhetünk közvetlenül a vízparton, a kimagaslóan finom étel és italválaszték társaságában. Az étlapon a klasszikus ízektől kezdve, mint a gyöngytyúkleves vagy a halászlé egészen a szuvid marhabélszínig minden megtalálható. A vegetáriánusoknak sem kell aggódniuk, hiszen a kínálat nem merül ki a különböző saláták választékában. Akár még a nem vega vendégek szeme is felcsillanhat ha megpillantják a Dobosi grill kecskesajtot édesburgonyával és rozmaringos sült céklával tálalva.

Az adagok egytől egyig bőségesek, de érdemes helyet szorítanunk a méltán híres isteni házi krémesüknek is, amit friss eperrel bolondítanak meg. A zseniálisan jó ételek mellett széles italkínálat is rendelkezésünkre áll, melyből egy hűsítő gin tonic, vagy egy zamatos bor méltó párosítása lehet az ízkavalkádnak. Hétvégén pedig élőzene kíséretében élvezhetjük a remek balatoni panorámát.

Megközelítés 

Autóval és kerékpárral is könnyű megközelíteni az éttermet, hiszen közvetlenül a 71-es út mellett terül el. A strandhoz tartozik egy parkoló is, ahol ingyenesen helyezhetjük el személygépkocsinkat. Gyalogosan a vasútállomástól körülbelül két két percnyi sétával elérhetjük a bisztrót.