Káptalanfüredi kis strand – Balatonalmádi

Bemutatkozás

Balatonalmádi nyugati oldalán bújik meg a település egyik legbarátságosabb és egyben legapróbb fürdőpontja, a Káptalanfüredi kis strand. Több szempontból is ideális üdülőhely: a part csendes, a fák nagyra nőttek, a Balaton vize pedig kifogástalanul tiszta és hamar felmelegszik. Grátiszként még a szolgáltatások sem okoznak majd csalódást, hiszen sportolásra és étel fogyasztásra is lehetőség nyílik.

Vízpart

A strand rövid, mindössze 50 méteres szakaszon fut, de cserébe elég széles ahhoz, hogy kényelmesen elférjenek rajta a vendégek. Az épített part mellett jókora füves terület szolgáltat napozóteraszt, míg a hűsölni vágyóknak kicsivel hátrébb, a lombos platánok árnyékában érdemes letelepedniük.

Mivel fokozatosan mélyül a víz, kisgyermekes családok is bátran látogathatják. Méretéből adódóan kevésbé népszerű, mint Balatonalmádi többi strandja, így igazán kellemes, csendes pihenésre lehet számítani.

Szolgáltatások

A Káptalanfüredi kis strand területén mosdó, öltöző, melegkonyhás büfé és biciklitároló is helyet kapott, valamint strandfelszerelések vásárlására is van lehetőség. Akinek a fürdőzés önmagában még nem elég a test átmozgatására, azok a tollas- és röplabda pályán próbálhatják ki magukat, de minden adott egy vízilabda mérkőzéshez is. A kisebb korosztály szórakoztatásáért egy szerény játszótér felel, amely libikókát, hintát, mászókát és homokozót foglal magába.

Megközelítés

Balatonalmádi legkisebb partszakasza közvetlenül a Káptalanfüredi Nagystrand mellett lelhető fel, a Sirály utcában. Buszmegálló és vasútállomás is van a 1,5 kilométeres körzetében, tehát a tömegközlekedőknek sem fog gondot okozni a megközelítése. Az autóval érkező vendégek számára a helyszínen ingyenes parkolási lehetőség biztosított.