Hajóállomási szabadstrand – Balatonmáriafürdő

Bemutatkozás

Balatonmáriafürdő településén található a sokak által kedvelt Hajóállomási szabadstrand. Lassan mélyülő vízével és hatalmas zöld területével főként a családosok körében vált kedveltté.

Vízpart

Sekély vize miatt a gyerekek biztonságosan fürdőzhetnek, karúszó vagy úszógumi segítségével. A strand területén található megannyi fa biztosítja az árnyékos területeket, így a forró, napsütötte órákban biztosan mindenkinek lesz hova húzódnia. Azok akik barnulni szeretnének számukra a füves területen természetesen rengeteg hely adott a napozásra.

Szolgáltatások

Az aktív kikapcsolódást kedvelő nyaralók számára a vízibicikli kölcsönző áll rendelkezésre a szezon teljes ideje alatt. A legkisebbek bátran használhatják a számukra kialakított játszóteret. A hatalmas füves területen pedig számos mondhatni retro játék játszható, mégpedig frizbizés, labdázás, tollasozás vagy akár a bőrt is bátran lehet rúgni.

A közelben lévő mólón található gyalogúton adott a lehetőség a kellemes sétához, nézelődéshez és természetesen a horgászáshoz is egyaránt. A sétány zöldövezetes környezetben található, így az árnyas fák adta hangulatos környezetben, a programtervben szereplő időpontokban kulturális rendezvények is megtalálhatóak. A sétány végénél lenyűgöző kilátás nyílik a magyar tengerre minden évszakban.

Megközelítés

A strand könnyedén megközelíthető gyalogosan és autóval is egyaránt. A fürdőhely a hajóállomástól nem messze található, így biztosan mindenki könnyedén megtalálja a szabadvízi fürdőhelyet. Mindez a Csatornapart utcáról érhető el a legkönnyebben. A strandtól kb. 150 méterre ingyenesen használható parkoló található.