Fizetős strand – Balatonmáriafürdő

Bemutatkozás

Egy tikkasztó nyári napon nincs is jobb, mint belecsobbanni a Balaton vizébe. A vízi kikapcsolódás szerelmesei rengeteg örömteli pillanatot szerezhetnek, ha nyaralásuk célpontjának Balatonmáriafürdőt választják. Az üdülőváros fizetős strandja 2022-ben 5 csillagos Kék Hullám Zászló minősítést is kapott.

Vízpart

A belépőkaput elhagyva egy hatalmas zöld terület tölti be a látóteret, ami akár 2 ezer ember kényelmes fürdőzését is biztosítani tudja. A pázsitot öreg fűzfák tarkítják, melyeknek köszönhetően sok árnyas részen lehet leteríteni a strandlepedőt. A későn kelők sem fognak a kíméletlen forróság miatt bosszankodni, hiszen bérelhető napágyak és napernyők várják őket a parton.

A partszakasz hosszan tartó sekélysége és lassú lejtése miatt garantáltan a kisgyermekes családok kedvence lesz. Akár 50 métert is lehet befelé haladni anélkül, hogy a víz derék felett érne, így megfelelő felügyelet mellett a kicsik is önfeledten élvezhetik a hűs habok simogatását. A teljes elővigyázatosság érdekében a strandon vízi mentők és elsősegélynyújtás is biztosítva van. A Balaton kevés hordalékot mos ki a partra, így nem csak a strand környezete, de a vize is rendkívül tiszta.

Szolgáltatások

A balatonmáriafürdői Központi Strandon adott minden, ami a kényelmes és pihentető strandoláshoz kell: öltözők, akadálymentesített fülkék, zuhanyzók, értékmegőrző, mosdó, ivókút és persze az elmaradhatatlan játszótér is. Azoknak, akik szeretnének egy kis aktivitást csempészni az üdülésbe, rendelkezésre áll gyepfoci és streetball pálya, különféle fitnesz eszközök, ping-pong asztal és egy homokos talajú strandröplabda pálya is.

Étkezési lehetőség

Az élmény tovább édesíthető egy finom koktél vagy egy jó kávé társaságában, amire a strand közelében több lehetőség is nyílik. Ha egy frissítőnél többre vágynak a látogatók, akkor érdemes felkeresni egyet a strand három büféje közül, ahol mennyei palacsinták és gőzölgő lángosok kényeztetik az ízlelőbimbókat. Mivel a belépőhöz kapott karszalag a jegyváltás napján többszöri belépésre jogosít fel, akár a környék színvonalas éttermei közül is ki lehet nézni a családi ebéd színterét. A hagyományos strandkajáktól kezdve a klasszikus magyar fogásokig minden megtalálható, mi szem-szájnak ingere.

Megközelítés

A strand bejárata a helyi vasútállomástól alig 10 percnyi sétára található az önkormányzati épület közvetlen szomszédságában. Sok férőhelyes, saját parkolóval rendelkezik, ahol a vendégek ingyenesen parkolhatják le autóikat.