Gödrösi szabadstrand – Tihany

k legkedveltebb szabadstrandja, a Gödrösi szabadstrand. Az ingyenes csobbanás lehetősége évről-évre egyre több kirándulót csábít kristálytiszta vizéhez. Mivel a Tihanyi főút közvetlenül a strand mellett halad el, elsősorban azoknak ideális úticél, akik imádják a pezsgő városi hangulatot.

Vízpart

A 400 méteres partszakaszt hatalmas fák szegélyezik, de ez ne tévesszen meg senkit: a Gödrösi strand valódi Kánaán azok számára, akik barnulni szeretnének. A betonozott parton egészen napnyugtáig lehet sütkérezni anélkül, hogy a hegy árnyékot vetne a területre. Emiatt sokan döntenek úgy, hogy napernyővel vagy árnyékoló sátorral vágnak neki a fürdőzésnek.

Ha sikerült fedezni a napi D-vitamin szükségletet, akkor ideje megmártózni a Balaton hűs hullámaiban. A Gödrösi szabadstrand kiváló vízminőséggel büszkélkedhet, csodaszép kék színével pedig csak tovább emeli a fürdőzés élményét. Forgalmasabb időszakokban sem lesz bosszantó a bejutás, ugyanis több vaslépcsős belépővel látták el. A part mentén egy felnőtt körülbelül derékig érő vízszintre számíthat, így a kisgyerekek csak szülői felügyelettel tudják hűsíteni magukat.

Wibit élménypark

A strandtól nem messze egy Wibit élménypark is helyet kapott, ahol olyan vízi pályaelemeken tesztelhetik le ügyességüket a vállalkozó szelleműek, mint mászóka, egyensúly gerendák, gátak, csúszós kanyarok, és akár még egy katapulttal is belecsobbanhatnak a Balatonba.

Szolgáltatások

A lubickolás során megéhezett vendégek a parton sorakozó büfék kínálatából válogathatnak. Egy jó lángos vagy egy hűs üdítő társaságában még pihentetőbb gyönyörködni a látványban, amit a Siófoktól Balatonfüredig futó szakasz tud nyújtani. Az ingyenesen látogatható strand területén találni mosdót, zuhanyzót, öltözőkabinokat, a legkisebbek részére pedig egy napvitorlával ellátott homokozót is. A szolgáltatások sora helyi standokkal egészül ki, ahol a legkülönfélébb fürdőzős eszközökre lehet szert tenni. Ha az ide látogatók még élménygazdagabbá szeretnék tenni az üdülést, érdemes belépőjegyet váltani a strandtól alig 30 méterre fekvő Tihanyi Kalandszigetbe.