Balatongyöröki Strand – Balatongyörök

Bemutatkozás

A Balatongyöröki Strand 2018-ban elnyerte a Legzöldebb Strandért járó címet. A családok körében évek óta nagy népszerűségnek örvend a 400 méteres partszakasszal rendelkező fürdőhely, köszönhetően nagyrészt annak, hogy 120 méteres homokos partrészt tudhat magáénak, mely leginkább a gyerekeknek kedvez. 2015-ben a Legkedveltebb Balatoni Strand versenyen a balatongyöröki kapta a legmagasabb pontszámot.

A 2022-es Kék Hullám Zászló strandminősítésen 5 csillagos zászlót kapott a Balatongyöröki Strand és a Balaton Gasztrostrandja címet is bezsebelte!

Nyitvatartási időn túl díjmentesen, szabadstrandként látogatható. A kapukat a biztonsági szolgálat pénteken és szombaton éjszaka 1 órakor, a hét többi napján pedig 24 órakor zárja.

Vízpart

A strand hatalmas zöldterületen helyezkedik el, a gyönyörű lombkoronákkal rendelkező fák árnyékában garantáltan ki lehet kapcsolódni. Azok számára, akik inkább barnulni szeretnének, egy napozóstéget építettek közvetlenül a Balaton partján. A Balatongyöröki strand vize kiváló minőségű, minden évben a legjobbaknak járó kékhullám zászló kitüntetéssel díjazott. Különlegessége egy nagyon hosszú, homokos, tengerpartot idéző szakasz, mely a kisgyermekes családok kedvence.

Szolgáltatások

A strand területén számos szórakozási lehetőség adott a felnőttek és a gyerekek számára egyaránt. A legkisebbeket modern játszóterek, animációs programok, árnyékolt medence, és homokos, sekély vizű partszakasz várja. A sportok szerelmesei is garantáltan élvezni fogják az itt töltött időt, hiszen rendelkezésükre áll röplabda pálya, focipálya, kosárlabda pálya, vízi kosárlabdapalánk és vízilabda kapuk. A vízisportok kedvelői bérelhetnek kajakot, kenut, SUP-ot és vízibicklit. A látogatók a kényelmes napozóágyakon történő pihenés közben ingyenesen használhatják a strand WiFi hálózatát.

Étkezési lehetőség

A fürdőzés és mozgás után megéhezőket büfék és éttermek várják. A hagyományos strandbüfékben kapható hekk, halászlé, a kihagyhatatlan lángos, palacsinta, valamint jéghideg fröccs és sör. A büfék mellett családias hangulatú éttermek színesitik kínálatot. A Party Csóka házias ételeket és jéghideg fröccsöt, a Pizzakert ízletes pizzákat, a Black Sheep pedig kézműves finomságokat, és házi desszerteket kínál.

Megközelítés

A strand könnyedén megközelíthető autóval, kerékpárral és gyalogosan is. Gyalogosan egyszerű a parthoz lehet jutni, ugyanis csak a Kossuth Lajos utcán kell végigsétálni. Az autóval érkezők a strand előtti ingyenes parkolóban parkolhatnak. A bringásoknak sem kell aggódniuk, hiszen kialakításra került egy nagy biciklitároló is, mely szintén ingyenesen igénybe vehető. A balatongyöröki autóbusz-forduló 10 perc sétával elérhető, a vasútállomás pedig közvetlenül a strand mellett található.